Květák se slaninou v bešamelu s nivou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 11
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák - střední
    • 1
      ks cibule - velká
    • olej
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská... , cca
    • sůl
    • pepř mletý
  • Bešamel:
    • máslo - centimerový plátek
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hladká mouka - rovné
    • 4
      dl mléko cca
    • 100
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, pak přidáme osmažit pokrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Květák hrubě posekáme, zamícháme se slaninovou směsí a vše dáme do máslem vymazané zapékací mísy.
2
Na rozpuštěném másle s olejem necháme zpěnit, orestovat dorůžova mouku, kterou zalijeme mlékem a rychle a dobře rozmícháme a necháme vše provařit na středně hustou kaši, do které přidáme nastrouhanou Nivu a vše nalijeme do zapékací mísy na květák.
3
Zapékací mísu zakryjeme a dáme do předehřáté trouby zapéct na cca 25-30 minut, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou nebo těstovinovou přílohou.
5
Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    25. 7. 2016 11:42

    Vynikající <3

  • Berry
    Berry |

    23. 2. 2016 14:22

    Moc dobry recept, dekuji.

  • Makovičková
    Makovičková |

    19. 10. 2015 12:15

    Bylo to výborné.

  • Lucie Kuchařová
    Lucie Kuchařová |

    22. 2. 2015 21:51

    Skvělá večeře, výborný recept :-))

  • Háďa
    Háďa |

    29. 9. 2013 20:17

    Moc dobré. Květák milujeme. Rodinka také chválila. Dávám 1 a určitě zařazuji mezi oblíbené.

  • Radka
    Radka |

    18. 6. 2013 11:06

    :-) Před chvilkou jsem ho vytáhla z trouby a už se na něj všichni těšíme, bytem se totiž line neodolatelná vůně a máme už hlad.

  • Kohutová
    Kohutová |

    3. 2. 2013 15:45

    Doporučuji, je výborný! :-)

  • Martina
    Martina |

    30. 11. 2012 12:21

    Prave si pochutnavame na zapecene brokolici. Je vyborna podle ocekavani. Akorat ta niva tam neni moc citit. Priste bych ji asi dala vic. Ale to jen podle me chuti. Jinak super recept.

  • Martina
    Martina |

    29. 11. 2012 12:23

    Vyzkousim s brokolici a dam vedet jak chutnalo.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    2. 11. 2012 09:10

    Místo nivy jsem použila mozarelu, kterou bylo třeba spotřebovat, bylo to výborné. Slanina to krásně navoní. Dávám 1.