Zapečený fenykl v bešamelu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks fenykl
    • strouhaný parmazán
    • rajčatové pyré
    • pepř mletý
    • sůl
  • Besamel
    • 1
      l mléko plnotučné
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • muškátový oříšek spetka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fenykly ořežeme, omyjeme, rozřežeme podélně na osminky a na pár minut vložíme do osolené vařící vody. Slijeme, dáme do pekácku, posypeme parmezanem (3 - 4 lžíce), případně opepříme a promícháme. Zalijeme bešamelem, pocákáme trochou rajčatového pyré, hojně posypeme parmezanem a dáme zapéct do vyhřaté trouby (200 °C) dokud se neudělá kurčička. Podáváme s čerstvým pečivem. K fenyklu můžeme přidat také spařené růžičky brokolice.
2
Bešamel - dáme rozpusit máslo a za neustálého míchání přidáváme prosátou mouku, necháme jemně zhnědnout a přiléváme teple mléko, osolíme, přidáme muškatový oříšek a vaříme asi 15 minut za neustálého míchání na velice mírném ohni.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    8. 9. 2011 11:26

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva |

    7. 9. 2011 14:56

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.