Kynutá bábovka s kakaem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 450
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 50
      g moučkový cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kvásek z půl deci mléka, 20 g droždí a 1 lžíce cukru. Smícháme mouku, sůl, cukr, vanikový cukr, mléko rozmíchané se žloutky, rozpuštěné máslo a kvásek.
2
Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Těsto rozválíme, posypeme kakaem smíchaným s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Stočíme a dáme do vymaštěné bábovkové formy. Necháme ještě chvíli kynout a ve vyhřádé troubě pomalu upečeme.
3
Poté hodně pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • lenka
    lenka |

    21. 3. 2013 10:52

    pro zajímavost- tuto bábovku má ve své kuchařce už Rettigová,jinak pochází z židovské kuchyně. 8-)

  • ťunťa123
    ťunťa123 |

    21. 11. 2012 14:15

    Bábovka se celkem vyvedla..nejlepší je to kakao... ;-)

  • Jiřina
    Jiřina |

    20. 11. 2011 13:08

    obličej tak sem je nechala a šla na věc.Když byla hotová codili jak mlsný kocouři pak se doní pustili a já nestačila ochutnat jak se poní zaprášilo. Chválili :-D

  • Jiřina
    Jiřina |

    20. 11. 2011 13:05

    Dobrý den dnes mé chlapy honila mlsná mámo něco upeč.Tak na počítač a už to jelo .Povídám takhle bábovku hodili :-(

  • Věra z DC
    Věra z DC |

    15. 2. 2008 13:59

    Jano z VM (5.12.2005)dobrý nápad s těmi ořechy, nedivím se manželovi, že si tak šmakoval :-)))) Již dlouho jste se neozvala ?

  • Věra N.
    Věra N. |

    15. 2. 2008 13:21

    Včera jsem pekla. Nemám ráda zbytky, proto jsem dala celé vejce a nemělo to chybu. Příště musím upéct z dvojité dávky, aby zbylo i na ráno.

  • Jitka M.
    Jitka M. |

    19. 10. 2007 02:23

    Tak tuhle bábovku vyzkouším už jsem jednu kynutou pekla a nechutnala, tak jestli někde dělám chybu se uvidí nyní, díky za recept dám vědět jak jsem dopadla. Je možno dát sušené droždí nebo radši normální??

  • Anonym
    Anonym |

    30. 9. 2007 18:46

    1 žloutek

  • Tetina
    Tetina |

    30. 9. 2007 15:56

    tak 1 žloutek nebo žloutky viz připrava?CHci vyzkoušet.

  • Katka
    Katka |

    28. 9. 2007 09:31

    Perfektní, dneska dělám dvě.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    26. 2. 2006 16:15

    Je opravdu vynikající. Bohužel vydržela jen do druhého dne. Příště bych ji chtěla vyzkoušet s makovou náplní.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    2. 1. 2006 14:01

    Já zase normálně pokapu kakao s cukrem rozpuštěným máslem a nic nevypadává, ikdyž toho dávám opravdu dost, aby to bylo dobré. Jenom na okrajích toho dám o něco méně, aby to nevypadalo. Až to budete dělat poněkolikáté, už se to povede na 100 % !! My tuto bábovku milujeme, je výborná.

  • Marta
    Marta |

    2. 1. 2006 10:46

    Já to máslo nerozpouštím, krájím na tenké plátky a motám volně,spíš překládám. Ale dřív jsem máslo rozpustila, nejprve pokapala těsto a mašlovačkou rozetřela a potom teprve posypala kakaem,cukrem...

  • Anonym
    Anonym |

    1. 1. 2006 23:39

    Marto, jak se ti podaří tohle všechno zamotat??????? Já ji zkoušela jen jednou a "hrnulo" se mi i to kakao s rozpuštěnýmmáslem... :(. Asi jsem nešika nebo to chce cvik:).

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    5. 12. 2005 10:43

    Je vynikající !!! Těsto musí být řidší, aby bylo krásně vláčné - ono je umění udělat dobré kynuté těsto, léty se člověk naučí, že? Dala jsem o dva žloutky více, trošku více másla, do kakaa přidala mleté ořechy - je to jedna z nejlepších bábovek. Můj muž v sobotu zasedl ke kávě a bábovce a krájel a krájel .... Díky, Jano ,za bábovečku jedna báseň !!

  • Eva
    Eva |

    12. 6. 2005 19:30

    Není špatná, ale těšno mi nepřipadá až tak vláčné.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    15. 5. 2005 13:29

    Tak tuhle urcite vyzkousim!

  • Marta Navaříková
    Marta Navaříková |

    12. 5. 2005 06:10

    Těsto vyválím, posypu kakaem,cukrem,ořechy,skořicí,strouhanou čokoládou,poliju rumem,pokladu plátky másla a zamotám. Stačí i dát na plech jako závin. Kdo má rád, přidá i rozinky.