Autor:

Zavináče

Obtížné
Ingredience
Sled
(Velké solené)
5 ks
Nakládané okurky 5 ks
Mléko 1/2 l
Ocet 1/2 l
Mrkev 2 ks
Cibule 5 ks
Bobkový list 2 ks
Tymián 1/2 lžička
Pepř mletý
(Zrnka)
20 ks
Pálivá paprika
(Nebo 0.5 lžičky mleté pálivé papriky)
1 ks
Sůl 1 lžíce
Moučkový cukr 4 lžíce
Kopr
semena
1/2 lžíce
Zavináče

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na 2 hodiny odložíme na chladné místo. Připravíme marinádu. Tři cibule nakrájíme na kolečka vložíme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, tymián, bobkový list, kopr, pepř a papriku a vše asi 10 minut zvolna vaříme pod pokličkou. Necháme vychladnout, scedíme. Plátky sleďů rozložíme kůží dospod, tři okurky podélně rozčtvrtíme. Na každé filé položíme kousek okurky, svineme a sepneme párátkem. Do skleněné nádoby vkládáme ve vrstvách na kolečka nakrájené okurky, kolečka mrkve, syrové cibule a zavináče. Vlažnou marinádu přecedíme přes síto a zalijeme sledě. Necháme vychladnout, pak zavináče přikryjeme a na 5 dní necháme na chladném místě uležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Zavináče

Komentáře

  1. René Havránek   07.10.2006 | 15:08 | reagovat | závadný

    Je to super nemohl jsem to nikde najit pak vam dam vedet jake byli diky moc!!!!!!!!!!

  2. Jaroslav Zvonicek   22.12.2004 | 18:08 | reagovat | závadný

    Dekuji Vam za recept a preji Vam Vesele Vanoce a Stastny Novy rok 2005

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli? Třikrát, nebo šestkrát denně? Jak často jíst, abyste hubli?
Tereza Maxová: Věčně spokojení jsou jen blázni Tereza Maxová: Věčně spokojení jsou jen blázni
Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas Jak si namnožit rybíz, angrešt a jostu? Teď je ten pravý čas
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web