Špaldový podmáslový chléb vynikající

Snadné
Ingredience
Podmáslí 400 ml
Sůl 2 lžička
Cukr 1 lžička
Olivový olej 2 lžíce
Celozrnná pšeničná mouka 160 g
Špaldová mouka 200 g
Žitná chlebová mouka 140 g
Kmín 1 lžička
Droždí 1 lžička
Slunečnicová semínka 60 g
Sezam
pšeničné otruby, pšeničné klíčky,...
1 hrst
Špaldový podmáslový chléb vynikající

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience (bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zapneme program Celozrnný. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po upečení vyndáme chléb z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

Výsledek - nadýchaný, celozrnný skvost.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1
Reklama
Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou Řecká božská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Špaldový podmáslový chléb vynikající

Komentáře

  1. Nela   16.02.2016 | 7:44 | reagovat |

    Chleba je dobrý, jen jsem hledala recept bez pšeničné mouky, takže jsem ji nahradila špaldovou. Dávám 300g špaldové mouky a 200g žitné, přidávám lžíci jablečného octa. Můžete dát malinko víc vody (tyto mouky více vsakují), ale teď jsem se držela 400 ml a chleba byl výborný také. Kdo má rád, může do chleba přidat drcený fenykl a koryandr, případně na konec posypat hrubozrnnou solí.
    Za recept moc díky, pomohl mi začít péct chleba doma :-)

  2. Lenka   17.05.2015 | 12:27 | reagovat |

    Na druhý pokus se povedl :-) opravdu vynikající....

  3. ladislava staffenová   08.08.2008 | 20:43 | reagovat |

    Rozdíl je ve zpracování téhož produktu,ale - jak mi vysvětlil pekař, ne zas až tak zásadní. V podstatě laicky řečeno - špaldovka je víc zbavena slupek, než celozrnná - těch rozdílů je tam víc,ale takto to prý pro použití stačí :-))) jo a celozrnná může být i žitná, špaldová je jen pšeničná a špalda je druh pšenice. :-))Laďka

  4. Apina Hrbek   08.08.2008 | 19:37 | reagovat |

    Ladislavo dekuji za vysvetleni, prosim reknete mi jeste jaky je rozdil mezi moukou spaldovou a celozrnou psenicnou moukou.

  5. ladislava staffenová   08.08.2008 | 19:22 | reagovat |

    Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek, vitamínů a minerálů. Důležitá je také vláknina, která pročišťuje trávicí trakt.Pšenice špalda (Triticum spelta L.)Více informací na stránce Pšenice špaldaMouka bílá je složena především z bezcenného škrobu a bílkovin. Celozrnná mouka se produkuje jak v provedení ´hladká´ tak ´hrubá´. Zpočátku můžete mouku přidávat jako příměs do mouky bílé. Poté, co si zvyknete, lze bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení a je vysoce výživné a zdravé.Ze špaldové celozrnné mouky lze vařit i péci, dodává výjimečnou oříškovou příchuť. Výborná je do koláčových a buchtových těst, ale i do polévek, kaší i na běžné zahuštění omáček.dejte si do vyhleavače špaldová mouka a tohle vyjede.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web