Špaldový podmáslový chléb vynikající

Snadné
Ingredience
Podmáslí 400 ml
Sůl 2 lžička
Cukr 1 lžička
Olivový olej 2 lžíce
Celozrnná pšeničná mouka 160 g
Špaldová mouka 200 g
Žitná chlebová mouka 140 g
Kmín 1 lžička
Droždí 1 lžička
Slunečnicová semínka 60 g
Sezam
pšeničné otruby, pšeničné klíčky,...
1 hrst
Špaldový podmáslový chléb vynikající

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Domácí pekárna

Ingredience (bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zapneme program Celozrnný. Po zvukovém signálu přidáme zrníčka. Po upečení vyndáme chléb z formy a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

Výsledek - nadýchaný, celozrnný skvost.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1-
4.78 9 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 9x)
Reklama
Červené kokosové kari s kroupami Prosinec nejsou jen Vánoce Články z

Komentáře k receptu: Špaldový podmáslový chléb vynikající

Komentáře

  1. Nela   16.02.2016 | 7:44 | reagovat | závadný

    Chleba je dobrý, jen jsem hledala recept bez pšeničné mouky, takže jsem ji nahradila špaldovou. Dávám 300g špaldové mouky a 200g žitné, přidávám lžíci jablečného octa. Můžete dát malinko víc vody (tyto mouky více vsakují), ale teď jsem se držela 400 ml a chleba byl výborný také. Kdo má rád, může do chleba přidat drcený fenykl a koryandr, případně na konec posypat hrubozrnnou solí.
    Za recept moc díky, pomohl mi začít péct chleba doma :-)

  2. Lenka   17.05.2015 | 12:27 | reagovat | závadný

    Na druhý pokus se povedl :-) opravdu vynikající....

  3. ladislava staffenová   08.08.2008 | 20:43 | reagovat | závadný

    Rozdíl je ve zpracování téhož produktu,ale - jak mi vysvětlil pekař, ne zas až tak zásadní. V podstatě laicky řečeno - špaldovka je víc zbavena slupek, než celozrnná - těch rozdílů je tam víc,ale takto to prý pro použití stačí :-))) jo a celozrnná může být i žitná, špaldová je jen pšeničná a špalda je druh pšenice. :-))Laďka

  4. Apina Hrbek   08.08.2008 | 19:37 | reagovat | závadný

    Ladislavo dekuji za vysvetleni, prosim reknete mi jeste jaky je rozdil mezi moukou spaldovou a celozrnou psenicnou moukou.

  5. ladislava staffenová   08.08.2008 | 19:22 | reagovat | závadný

    Celozrnná mouka se liší od bílé tím, že je zpracováno a mleto celé zrno obilovin. Nejsou odstraňovány obalové vrstvy a klíček, které obsahují největší množství cenných látek, vitamínů a minerálů. Důležitá je také vláknina, která pročišťuje trávicí trakt.Pšenice špalda (Triticum spelta L.)Více informací na stránce Pšenice špaldaMouka bílá je složena především z bezcenného škrobu a bílkovin. Celozrnná mouka se produkuje jak v provedení ´hladká´ tak ´hrubá´. Zpočátku můžete mouku přidávat jako příměs do mouky bílé. Poté, co si zvyknete, lze bílou mouku zcela nahradit. Pečivo připravené z celozrnné mouky má tmavší zabarvení a je vysoce výživné a zdravé.Ze špaldové celozrnné mouky lze vařit i péci, dodává výjimečnou oříškovou příchuť. Výborná je do koláčových a buchtových těst, ale i do polévek, kaší i na běžné zahuštění omáček.dejte si do vyhleavače špaldová mouka a tohle vyjede.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web