Čalamáda II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      kg zelí
    • 2
      kg paprika
    • 1
      kg cibule
    • 10
      ks mrkev velká
    • 1
      l ocet
    • 500
      g cukr krystal
    • 2
      balíček deko
    • 2
      dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí a mrkev nastrouháme, papriky a cibule nakrájíme na tenké plátky. Přilijeme ocet, zasypeme cukrem, Dekem a olejem. Pořádně promícháme a necháme přes noc odležet. Druhý den plníme do sklenic, lehce vymačkáme šťávu. Dobře zavíčkujeme a uchováme v chladnu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • miniboy
    miniboy |

    23. 1. 2017 11:37

    Cukru dejte méně! I toho octa je moc, dělám to už dlouho a vydrží vždy až do snězení,2-4 měsíce v chladu.Vydrží i zimu na balkóně (ne -20°C,ale běžnou zimu vydrží)při mrazech skovám na pár dní do sklepa nebo na nejchladnější místo.Je moc chutná a křupavá!

  • alka82
    alka82 |

    14. 8. 2012 15:52

    Můžete mi prosím napsat kolik toho zelí, v receptu se mi to neukazuje děkuji :-)¨

  • Eva
    Eva |

    1. 2. 2012 18:12

    Kde kupujete ty zajímavé zavařovací sklenice,které jsou na fotce? :-) Díky

  • mysalin
    mysalin |

    28. 8. 2011 19:26

    Prosím o odpověď. Jestli se to zavařuje a na kolik stupňů. A ještě kolik toho zelí má být? Děkuju.

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 3. 2011 22:38

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Eva1
    Eva1 |

    9. 3. 2011 22:38

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • eva1
    eva1 |

    7. 2. 2011 22:57

    moc dobré doporučuji všem :-)

  • Eva1
    Eva1 |

    13. 1. 2011 13:09

    Máme rádi. Viz foto.Dávám 1

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 1. 2010 21:43

    Michaelo, dobrá jsou, ale nejsou vhodná pro malé děti a těhotné a kojící ženy(obsahují solanin). Pokud nikoho takového mezi svými strávníky nemáte, klidně je přidejte ;-)

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    8. 1. 2010 20:00

    Paní Gábino, ty zelená rajčata, jsou v tom salátu dobrá, když nejsou dozrálá? Alespoň bych věděla jak upotřebit nedozrálá rajčata. Díky za odpověď.

  • jan havlan
    jan havlan |

    18. 9. 2009 14:32

    zkusím ji ,už jsem jich vzzkoušel mnoho ,tak uvidím.

  • Gabriela Paulová
    Gabriela Paulová |

    27. 11. 2008 10:38

    Takhle přesně ji děláme taky a ještě pčidáváme zelená rajčata. Čalamáda je vynikající, křupavá, prostě akorát.. takovou v obchodě nekoupíte.

  • Naďa Zywczaková
    Naďa Zywczaková |

    21. 10. 2006 15:20

    potřebovala bych vědět,jestli se to ještě zavařuje a jak dlouho děkuji

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    9. 5. 2006 19:29

    Opraveno.

  • Eva Furianová
    Eva Furianová |

    9. 5. 2006 19:04

    p.Kovařová, prosím koľko tej papriky??!! V ingredienciách ju neuvádzate, ďakujem.