Pikantní cuketové lečo s uzeným kuřetem

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso stehna (uzená)
    • 3
      ks paprika berevné(trikolora)
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cherry rajčátka
    • 1
      ks cuketa mladá
    • 1
      ks cibule velká
    • nakládané feferonky dle chuti
    • olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si hlubší pánev. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka a na trošce oleje necháme zpěnit. Přidáme na kousky pokrájené papriky,cuketu,feferonky a celá rajčátka,osolíme a chvilku podusíme-nerozdusit! Uzená stehna vykostíme, nakrájíme na kousky, vmícháme je do podušené zeleniny a vše chvilku povaříme.
2
Pak do směsi v pánvi vyhloubíme 4 důlky a do každého rozklepneme jedno vejce tak, abychom neporušili žloutek, osolíme. Jakmile bílky ztuhnou, lečo rozdělíme na 4 porce (každou s jedním vejcem) a ihned podáváme.
3
Podáváme s pečivem, bramborem nebo rýží.
4
**Poznámky:**
5
Feferonek dáváme tolik, aby byl pokrm k jídlu :-). Pokud Vám vadí měkký žloutek, nechte v pánvi ztuhnout i ten. Dobré jsou v leču i kozí rohy.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kyliánová
    Kyliánová |

    10. 5. 2015 18:44

    Moc dobré! Děkuji.

  • Jitka Horňáková
    Jitka Horňáková |

    3. 1. 2013 15:00

    Lečo znám jinačí, spíš s tekutější konzistencí a mám ho ráda, zato přítel ho nesnáší :-( . Toto je výborné a neokoukané, zas něco nového, co jsme snědli oba.

  • Marcela
    Marcela |

    15. 8. 2011 14:50

    Vyborny i bez vajicka, to jsem po ochutnani uplne vynechala, bylo to vynikajici, chutnalo nam vsem, dekuji.

  • Slámová
    Slámová |

    21. 6. 2011 12:53

    Zeleninu jsem navíc ochutila provensálským kořením a bylo to moc dobré, já jsem jedla bez přílohy, manžel s chlebem. Mmch., manžel lečo nejí :-D .