Stroganoff

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí svíčková
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule (malá, nakrájená na tenké plátky)
    • 500
      g žampiony (nakrájené na tenké plátky)
    • 250
      ml hovězí vývar
    • 1
      lžíce dijonská hořčice
    • 125
      ml zakysaná smetana
    • hrubá sůl
    • pepř mletý
    • 1
      snítka kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájejte na hranolky, dobře osolte a opepřete. Ve velké silnostěnné pánvi nebo širokém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje, po částech maso zprudka osmažte, asi 1 minutu po každé straně, a dejte stranou. Ve stejné pánvi rozehřejte zbylý olej, na středním plameni asi 6 až 7 minut smažte cibuli.
2
Přidejte houby, přikryjte a 6 až 8 minut poduste. Vlijte vývar a bez pokličky asi 6 až 8 minut odvářejte. Vmíchejte hořčici, vraťte maso a minutu až dvě prohřívejte. Stáhněte z ohně, vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a ihned podávejte, ozdobené snítkami kopru. Do omáčky můžete přidat také lžíci kaparů či pokrájené nakládané okurky.
Zařazení: Maso Pokrmy Hovězí Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.