Strouhanková kuřecí stehýnka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí stehna
  • Marináda
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • 1
      lžička kari
    • 2
      lžička majoránka
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      lžíce olej
    • prolisovaný česnek
    • petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny ingredience na marinádu smícháme a potřeme jí kuřecí stehna. Necháme min. 2 hodiny uležet, nejlépe přes noc.
2
Dáme na plech i s marinádou a posypeme strouhankou, poklademe plátky másla, podlijeme trochou vody a pečeme, dokud se ze strouhanky neudělá kůřčička.
3
Podáváme s rýží nebo hranolky.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • puffisheek
    puffisheek |

    16. 2. 2013 19:09

    Tak dnes jsem tento recept vyzkoušela - držela jsem se ho a nic jsem nevynechala ani nepřidala. Dle mého chybí sůl, kuře bylo spíš malinko nasládlé, přítel mi dokonce řekl že tam cítil i trochu med....kůrka byla skvělá, ale marináda i její chuť se mi nějak ztratili (marinovala jsem cca 6hodin). Asi jsem od receptu očekávala více.... :-\

  • miiisiiickaaa
    miiisiiickaaa |

    15. 7. 2011 14:41

    dělala jsem dneska na oběd, dala jsem hodně česneku a citronovou štavu sem vynechala.Podávala jsme s bramborovou kaší a musím říct bylo to fakt vyborné davam 1 :-)

  • Radka Dočkalová
    Radka Dočkalová |

    29. 4. 2010 13:26

    Moc dobré! Jen hořčice dám příště trošku méně, ale jinak dobrá změna pečených stehýnek.

  • Oskarka Nová
    Oskarka Nová |

    30. 8. 2009 12:59

    Chutnalo nám moc, jen citrónové šťávy bylo na můj vkus hodně. Ale jinak dobrota

  • Blanka V.
    Blanka V. |

    13. 3. 2007 09:56

    Už jsem pekla 2 x a moc nám chutná! Stehna mírně posolím a pak potřu marinádou. Možná záleží na velikosti masa, ale mně uvedené množství marinády stačí na 4 stehna.

  • Eva
    Eva |

    12. 3. 2007 16:26

    Nezlobte se, ale stýhýnka mě moc nenadchly. Znám jiné a lepší recepty, kde použité ingredience se navzájem doplňuji a neruší. Chuť masa a kůrčička - normál, nic extra. Šťáva z výpeku víc než špatná = převláda chuť hořčice a kari. Již dělat nebudu! Pekla jsem 5 velkých kuřecích stehen, proto jsem marinádu dělala z 2 1/2 dávky. Bylo by dobré, kdyby autor receptu doplnil do ingrediencí, že množství marinády je na dvě velká stehna = za několik týdnu se může stát, že uvedena (doplněna) poznámka o počtu stehen v komentáři zanikne = někdo ji může přehlédnout. Omlouvám se, ale dávám za 3.

  • XY
    XY |

    11. 3. 2007 18:09

    Výborné

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    11. 3. 2007 10:02

    Diky za odpoved, ale stejne jsem na pochybach. Je tam lzicka vegety. I kdyby z toho bylo 60 % soli, prijde mi to na 2 kureci stehna malo. No zkusim a uvidime.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 3. 2007 22:15

    Omyl,vageta je naopak slaná až až!V 500g sáčku ja podíl 58% kuchynské soli.

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    10. 3. 2007 20:44

    Neni potreba sul? Vegeta myslim neni slana, nebo se pletu?

  • Alexandra
    Alexandra |

    19. 10. 2006 18:40

    Já toto množství používám na dvě velký stehna.

  • Renata Marcínová
    Renata Marcínová |

    19. 10. 2006 17:15

    Vypadá to docela zajímavě, ale na kolik stehen to vyjde? Na čtyři?

  • Alexandra
    Alexandra |

    19. 10. 2006 16:08

    Tak toto je neuvěřitelná mňamka, dělám již více než dvacet roků a jako přílohu k tomu máme bramborovou kaši smíchanou se šťávou z plechu a třeba broskvový kompot!! Fakt vyzkoušejte!!!