Autor:

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Střední
Ingredience
Olej  
Anglická slanina 200 g
Vepřová plec 1/2 kg
Cibule  
Petržel  
Mrkev  
Celer  
Cukr  
Bobkový list  
Nové koření 5 ks
Pepř celý 5 ks
Hladká mouka  
Sůl  
Citronová šťáva  
Smetana  
Výborná holandská omáčka ala svíčková

Postup přípravy:

Na oleji opražíme nakrájenou slaninu, na to dáme v celku celé plecko a po všech stranách opečeme. Potom maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, restujeme do zlatova a přidáme nastrouhanou zeleninu. Přisypeme trošku cukru a dále restujeme, aby omáčka měla krásnou barvu. Když budeme mít orestováno, vrátíme maso zpět, podlejeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso je brzy měkké. Potom maso vyndáme a omáčku přepasírujeme. Lepší je, když přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrnce. Omáčku to zahustí a má lepší chuť. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citrónovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Omáčku to krásně zjemní. Nakonec přidáme nakrájené maso na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem. Je opravdu znamenitá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)

Komentáře k receptu: Výborná holandská omáčka ala svíčková

Komentáře

  1. Arikashikari   01.02.2015 | 12:11 | reagovat | závadný

    Výborná! :-)

  2. vladan   23.04.2014 | 12:25 | reagovat | závadný

    dnes si to vaří pro radost a také chci udělat manželce radost ;-)

  3. TNT   28.07.2013 | 13:28 | reagovat | závadný

    myslim ze mouka je tam uplne zbytecna

  4. ŠKORNÍKOVÁ   02.06.2012 | 10:44 | reagovat | závadný

    Mám dotaz,omáčku mám víc oranžovou.Může to být tím že jsem přidala do základu cukr krupice? :-\

    1. Lenka   02.06.2012 | 11:29 | reagovat | závadný

      Bude to nejspíš tím, že jste dala víc mrkve, nebo že vám to prostě víc obarvila...na škodu to rozhodně není :-)

  5. Di -   08.02.2010 | 20:02 | reagovat | závadný

    Souhlasím, velmi dobré. Jen si myslím, že se toto jídlo nazývá hamburská vepřová kýta (v daném případě plecko, taky ho mám raději). Holandská omáčka je přece jenom něco trochu jiného. Její součástí není žádná zelenina a smetana, ale především žloutky a máslo. Používá se především na chřest.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web