Výpečky na víně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec nebo bůček bez kosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      ml víno - chuťově výrazné, ne příliš kyselé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opláchneme, nakrájíme na větší kostky(4cm), dobře osolíme, opepříme a dáme na chladné místo na 24 hodin proležet.
2
Kostky masa pak dáme do pekáčku, zalijeme vínem, přiklopíme a pečeme cca hodinu, pak odklopíme a dopečeme dozlatova a křupava, případně ještě podlijeme vínem.
3
Podáváme s chlebem, studené i teplé, s cibulí a hořčicí.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie |

    29. 6. 2015 13:29

    Nevím jestli to bylo tím vínem, ale maso bylo výborné a úplně se rozpadalo. Jak by chutnalo studené už nezjistíme, protože jsme všechno snědli hned :))

  • Ladia
    Ladia |

    22. 2. 2012 14:44

    Hmmmm, na víně, budu muset vyzkoušet :-) :-)