Sýrová polévka V.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks apetito obdélníčky
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • máslo
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce dáme rozpustit máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Poté přidáme nakrájenou kostku masoxu, apetito, přilejeme cca 1,5l vody a necháme povařit.
2
Nesolíme, masox je dost slaný.
3
Podáváme s opečenými rohlíky (jako na hrachovou polévku).
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lolanda
    Lolanda |

    18. 10. 2015 18:04

    Vody jsem dala litr a i tak to bylo moc. Musela jsem pridat syr a trochu zaprazky.

  • Petra
    Petra |

    25. 2. 2013 08:05

    Stačí jeden litr vody!

  • Ladia
    Ladia |

    13. 5. 2011 15:29

    Není to moc vody na 2 obdélníčky sýra?

  • adrisek-001
    adrisek-001 |

    15. 12. 2010 15:21

    Masox,Magi,Podravka...nepouzivam zadna dochucodvadla...veskerou zeleninu mam pripravenou v mrazaku ve skatulkach a na dochuceni staci celerova nat nebo lybeček!!Pak opravdu neni treba presolena kostka čehosi suseneho...

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    18. 3. 2008 10:22

    Taky můžete zkusit Sýrovou polévku podobnou,která tady je v receptech:Uvařit brambory s vegetou a jedním sýrem,jakýmkoliv čistým,sem tam pomíchat,aby se sýr rozpustil a potom jen zásmažku z másla a natvrdo uvařené vajíčko nastrouhat.Je to vynikající.Jana

  • Helena
    Helena |

    12. 3. 2008 16:09

    Není to snad jedno? Krájet nebo rozpustit.

  • Jana
    Jana |

    12. 3. 2008 14:15

    Ivano, pokud jde o kuchařku která pamatuje staré masoxy, může jít o zvyk. Také jsem vždycky masoxy v minulosti pokrájela nožem na malé kostičky nebo kousky, protože dříve mívaly k rozpustitelnosti hodně hodně daleko. Kostka masoxu vcelku zpravidla sedla ke dnu a na dlouhou dobu se z ní stala gumová hmota, která odolávala všem pokusům o rozmíchání a ještě se snažila ze všech sil přilepit ke dnu a připálit se. Asi tak. :-)

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    11. 3. 2008 17:17

    Nechápu proč masox krájíte, ten se přece v horké vodě rozpustí i bez krájení.