Autor:

Mrkvové lívanečky

Snadné
Ingredience
Mrkev
větší, jemně nastrouhaná
1 ks
Zakysaná smetana 250 g
Mléko 50 ml
Hnědý rum 2 lžíce
Moučkový cukr
nebo vanilkový cukr
50 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka
cca
130 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Sůl 1 špetka
Dále:
Olej
na smažení
 
Ubrousek  
Bílý jogurt
nebo zakysaná smetana
 
Med
nebo cukr
 
Mrkev
nebo sezonní ovoce na dozdobení
 
Mrkvové lívanečky

Postup přípravy:

Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těstíčko nabíráme lžící a klademe na pánev s malým množstvím rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, nejlépe na teflonové nebo keramické pánvi. Přebytečný tuk odsaje papírový ubrousek, na který klademe hotové lívance.

Lívance podáváme s jogurtem nebo smetanou oslazenou medem (cukrem) a dozdobíme dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Redaktorka Jana Illéšová Domácí jogurt krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Mrkvové lívanečky

Komentáře

  1. Jitka   26.11.2016 | 22:45 | reagovat | závadný

    Výborný byly :-)

  2. Míša   16.03.2016 | 8:24 | reagovat | závadný

    Prostě paráda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Sadilkova   25.07.2013 | 21:10 | reagovat | závadný

    Uzasne <:-) a se stejnym dohotovenim i prudce jedle.

  4. Lenka   22.02.2013 | 16:17 | reagovat | závadný

    Lívance jsou fantastický a to že na nich děti snědí čerstvou strouhanou mrkev jsem ani nedoufala, salát ani pomazánku z mrkve jíst nechtějí a lívance do nich jen padaly a já mám zase jeden dobrý recept do sbírky :-))

  5. Martina Nečesaná   21.09.2012 | 11:08 | reagovat | závadný

    Lívanečky jsou úžasné, mrkev v nich cítit není, zato jsou krásně barevné a nadýchané <:-) . Nastrouhanou mrkví jsem také přizdobila a právě tu jsem osladila medem a přikápla šťávu z citronu. Mizely jeden za druhým, recept chválím a doporučuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web