Autor:

"Paneláková" buchta

Střední
Vařit zvolna 5-8 minut:
Hera
- 250 g
1 ks
Cukr krupice
(skleničky na 2 dl vody)
2 sklenice
Kakao
podle barvy, 3 -
4 lžíce
Voda 1/2 sklenice
Dále:
Žloutek 4 ks
Bílek 4 ks
Hrubá mouka 1 sklenice
Polohrubá mouka 1 sklenice
Prášek do pečiva
necelý
1 balíček
Ingredience
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička
Salko slazené  
Máslo
250 g
1 ks
"Paneláková" buchta

Postup přípravy:

Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí celou polijeme.

Do 2/3 přidáme žloutky, mouky a prášek do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (cca 20×33 cm). Buchtu dáme do předehřáté trouby na 160°C zvolna péct.
Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí prokrojíme a namažeme krémem, přiklopíme vrchním dílem. Část krému si necháme na dozdobení buchty.

Krém: Salko dáme vařit na 4 hodiny do hrnce s vroucí vodou, kde nám zkaramelizuje. Pak necháme plechovku zcela vychladnout a Salko vyšleháme se změklým máslem dohladka. Vaření Salka si můžeme urychlit v tlakovém hrnci.

Buchtu s polevou necháme zatuhnout a pak na každý pomyslný dílek buchty vytvoříme zdobičkou malý „bobánek“.

Buchtu uložíme do chladna proležet nejlépe do druhého dne, pak krájíme na jednotlivé dílky.

A proč paneláková? Protože, když se kdysi dávno někdo ze známých pustil do výroby téhle buchty, druhý den ji chtěl ochutnat snad celý panelák, a tak jí to už zůstalo...

*Dá se upéct i jako dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 13 x
1
4.85 13 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 13x)
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: "Paneláková" buchta

Komentáře

  1. Veronika   16.01.2016 | 16:54 | reagovat | závadný

    Dobrý den můžu se zeptat sklenice mouky je myšené ta sklenice která má 2dl .. já jen jestli se to vztahuje na všechny sklenice nebo jen na tu u vody!?

    1. Zuzka   19.04.2016 | 8:28 | reagovat | závadný

      Určitě je to dvoudecka na všechno.

  2. Lucie   23.08.2015 | 15:05 | reagovat | závadný

    Vynikající :-* . Není to nic pro štíhlou linii, ale chuť je boží.

  3. Ivana   15.04.2015 | 13:10 | reagovat | závadný

    A jaká je ta polevá? Jak se dělá? Děkuji

    1. Lucie   23.08.2015 | 15:06 | reagovat | závadný

      Výroba polevy je popsaná hnedka v prvním odstavci.

  4. vasicek12   13.11.2014 | 16:35 | reagovat | závadný

    Výborná buchta, sice je drahá, ale jednou za čas.... ;-) :-P :-P :-P :-P :-*

  5. A.Bezděková   16.05.2014 | 14:12 | reagovat | závadný

    Nechala jsem se navnadit a napodruhé vyzkoušela buchtu upéct v dortové formě na mužovu oslavu pětašedesátých narozenin. Krém je sladký dost, ale jednou za čas se potěšit něčím tak dobrým se dá odpustit. Navíc mě potěšila poleva, která se dobře krájí a nepraská. Také se mi osvědčilo pokapání korpusu tuzemským rumem. Výborné.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web