Autor:

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Patizony
- oloupaný, vydlabaný
500 g
Česnek
nastrouhaný 2 -
3 ks
Anglická slanina
nebo jiná uzenina (není nutná)
80 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka
nebo jiné oblíbené bylinky: tymián, oregano...
 
Hladká mouka
dle hustoty těstíčka
 
Olej
na smažení
 
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Postup přípravy:

Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku) dle potřeby. Těstíčko nabíráme lžící a klademe na rozpálenou pánev z trochou oleje. Lžící hromádky trochu zploštíme a smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Pokud nepřidáme uzeninu, můžeme použít jako bezmasý pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web