Autor:

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Patizony
- oloupaný, vydlabaný
500 g
Česnek
nastrouhaný 2 -
3 ks
Anglická slanina
nebo jiná uzenina (není nutná)
80 g
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka
nebo jiné oblíbené bylinky: tymián, oregano...
 
Hladká mouka
dle hustoty těstíčka
 
Olej
na smažení
 
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Postup přípravy:

Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku) dle potřeby. Těstíčko nabíráme lžící a klademe na rozpálenou pánev z trochou oleje. Lžící hromádky trochu zploštíme a smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Pokud nepřidáme uzeninu, můžeme použít jako bezmasý pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Topinky s guacamole a tuňákem Rychlé a lahodné večeře na celý týden Články z

Komentáře k receptu: "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web