"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g patizony - oloupaný, vydlabaný
    • 3
      ks česnek nastrouhaný 2 -
    • 80
      g anglická slanina nebo jiná uzenina (není nutná)
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka nebo jiné oblíbené bylinky: tymián, oregano...
    • hladká mouka dle hustoty těstíčka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku) dle potřeby. Těstíčko nabíráme lžící a klademe na rozpálenou pánev z trochou oleje. Lžící hromádky trochu zploštíme a smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
2
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.
3
Pokud nepřidáme uzeninu, můžeme použít jako bezmasý pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.