Autor:

Zapékaná čekanka po francouzsku

Střední
Ingredience
Puky čekanky 4 ks
Drůbeží šunka 4 plátek
Sýr plísňový
Modrý (Rokfór, Niva)
 
Kozí sýr
Či jiné chuťově výrazné kozí sýry
 
Máslo
Kousek
 
Zapékaná čekanka po francouzsku

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Čekankové puky (syrové) podélně rozpůlíme, mezi půlky čekanky vložíme plátky nakrájeného sýra (nešetříme!!), zabalíme do plátku šunky a propíchneme párátkem, aby se balíček nerozbaloval. Takto zabalenou čekanku vložíme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapékáme. Posledních několik minut přepneme trobu na gril, aby se sýr opekl dohněda. Vzhledem k množství sýra je to jídlo celkem vydatné.

Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Skvělé odlehčující víkendové recepty: Králík, řepa a coleslaw Články z

Komentáře k receptu: Zapékaná čekanka po francouzsku

Komentáře

  1. Anton Adamkovic   07.12.2014 | 17:19 | reagovat |

    Pokud použijete Rokfort nebo Zlatou Nivu, nejdřív ji roztavte na pánvi se smetanou a pak balíčky čekanky polijte. Před pečením posypte strouhanými ořechy. (opsal jsem to někde na googlu).

  2. Honza   29.01.2012 | 14:53 | reagovat |

    nejlépe uděláte, když čekanku nejprve povaříte ve slané vodě. Necháte ji okapat, pak ji zabalíte do větších plátků dobré šunky, do ruliček a dáte ji do pekáčku na másle propéct, nakonec zasypete alespoň 45% sýrem a zapečete. Trošku nahořklá chuť čekanky se krásně doplňuje s dobrou šunkou a skvělým sýrem. Jako příloha brambory v jakémkoli tvaru ;-)

    1. jindrula   25.07.2012 | 13:38 | reagovat |

      jedla jsem na návčtěvě..výborný...doma zopakuji :-*

  3. KaRa   12.06.2011 | 23:57 | reagovat |

    Moc nám všem chutnala, i některým dětem :)

  4. Ladia   09.02.2011 | 22:15 | reagovat |

    Čekanka je zelenina :-)

    1. Tereza T   10.02.2011 | 16:01 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  5. Lucie Saquet   20.02.2007 | 18:58 | reagovat |

    Zkusila jsem tento recept a jelikoz mam rada i mirne nahorklou chut cekanky, moc mi chutnal. Navic mi prijde jako perfektni kombinace nahorkle chuti s vyraznou chuti syra.Jinak jsem cekanky ze zacatku v troube priklopila, aby zmekly a nakonec odkryla, aby se syr zapekl.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web