Autor:

Zapékaná čekanka po francouzsku

Střední
Ingredience
Puky čekanky 4 ks
Drůbeží šunka 4 plátek
Sýr plísňový
Modrý (Rokfór, Niva)
 
Kozí sýr
Či jiné chuťově výrazné kozí sýry
 
Máslo
Kousek
 
Zapékaná čekanka po francouzsku

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Čekankové puky (syrové) podélně rozpůlíme, mezi půlky čekanky vložíme plátky nakrájeného sýra (nešetříme!!), zabalíme do plátku šunky a propíchneme párátkem, aby se balíček nerozbaloval. Takto zabalenou čekanku vložíme do máslem vymaštěného pekáčku, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapékáme. Posledních několik minut přepneme trobu na gril, aby se sýr opekl dohněda. Vzhledem k množství sýra je to jídlo celkem vydatné.

Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Zapékaná čekanka po francouzsku

Komentáře

  1. Anton Adamkovic   07.12.2014 | 17:19 | reagovat |

    Pokud použijete Rokfort nebo Zlatou Nivu, nejdřív ji roztavte na pánvi se smetanou a pak balíčky čekanky polijte. Před pečením posypte strouhanými ořechy. (opsal jsem to někde na googlu).

  2. Honza   29.01.2012 | 14:53 | reagovat |

    nejlépe uděláte, když čekanku nejprve povaříte ve slané vodě. Necháte ji okapat, pak ji zabalíte do větších plátků dobré šunky, do ruliček a dáte ji do pekáčku na másle propéct, nakonec zasypete alespoň 45% sýrem a zapečete. Trošku nahořklá chuť čekanky se krásně doplňuje s dobrou šunkou a skvělým sýrem. Jako příloha brambory v jakémkoli tvaru ;-)

    1. jindrula   25.07.2012 | 13:38 | reagovat |

      jedla jsem na návčtěvě..výborný...doma zopakuji :-*

  3. KaRa   12.06.2011 | 23:57 | reagovat |

    Moc nám všem chutnala, i některým dětem :)

  4. Ladia   09.02.2011 | 22:15 | reagovat |

    Čekanka je zelenina :-)

    1. Tereza T   10.02.2011 | 16:01 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  5. Lucie Saquet   20.02.2007 | 18:58 | reagovat |

    Zkusila jsem tento recept a jelikoz mam rada i mirne nahorklou chut cekanky, moc mi chutnal. Navic mi prijde jako perfektni kombinace nahorkle chuti s vyraznou chuti syra.Jinak jsem cekanky ze zacatku v troube priklopila, aby zmekly a nakonec odkryla, aby se syr zapekl.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web