Autor:

Margotkové řezy

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Margotka 2 ks
Polohrubá mouka 2 hrnek
Cukr krystal 1 hrnek
Vanilkový cukr 1 balení
Prášek do pečiva 1 balení
Vejce 2 ks
Mléko 1/2 hrnek
Šlehačka 250 ml
Máslo 3 lžíce
Čokoládová poleva 1 balíček
Margotkové řezy

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a šlehačku a znovu dobře promícháme. Rozpustíme máslo a vlažné jej přidáme do těsta a naposled promícháme, aby bylo těsto hladké.

Pečeme na plechu s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Jakmile moučník vychladne, zdobíme ho tmavou polevou dle vlastní fantazie.

1 hrnek = 250 ml. Vím, že je tu podobných receptů hodně, ale tento je trošku jiný a u nás v konkurenci margotkových koláčů vyhrál.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 28 x
2+
4.26 28 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 28x)
Valentýnské pokušení ke kávě i čaji Články z

Komentáře k receptu: Margotkové řezy

Komentáře

  1. Kristýna   10.06.2015 | 15:55 | reagovat | závadný

    Nej buchta ,, opravdu výborná.
    Je mi 20 let a na buchty moc nemám talent ;-) , ale tenhle je opravdu vynikající :-[

  2. Jitužka   23.08.2012 | 23:59 | reagovat | závadný

    Dala jsem na to polevu z kakaovníku (trošku víc rumu nikdy neuškodí) a nemá to chybu !!!

  3. Petra   18.02.2012 | 8:35 | reagovat | závadný

    To je sice super ze tu pisšete 2 Margotky...alemyslítety malénebo velké? Dekuji za odpoved

  4. knoma   15.02.2011 | 16:22 | reagovat | závadný

    Tento recept má hned několik plus. Když opominu to hrozné strouhání margotky, kterou jsem spíš napůl měla na rukách, tak je rychlá, jednoduchá a nečekaně uplně geniálně nadýchaná a žravá. Můj muž ji charakterizoval jako bublaninu, což je vrcholná pocta, konzistencí to bylo opravdu podobné. Dělala jsem ji z polovičního množství do koláčové formy. Chutnala nám samotná, i s dodatečně udělanou citronovou polevou (to by ale asi ne každému chutnalo), nesmí se nechat oschnout, ale i pak se dá jíst.

    1. Nikol   27.07.2012 | 14:28 | reagovat | závadný

      dobrý den, poradím vám jeden fígl ohledně té margotky, djte si ji před stroucháním tak na 10min. do ledničky a poté ji strouhejte, že konec držíte v obalu, nebude ošpiněná a nebude se vám topi:)

  5. Jana Kadlecová   26.01.2011 | 10:54 | reagovat | závadný

    Je to rychlovka, ale nedoručuji na elektrickou troubu, anebo dělat na méně stupnů dělší dobu, aby vnitřek nebyl syrový. Jinak souhlasím, že jsou moc dobré, ale znám i chutnější řezy. ;-) :-[ <:-)

    1. recepty73   26.01.2011 | 11:08 | reagovat | závadný

      ...já je dělám do bábovky ;-)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web