Margotkové řezy

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 25
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Martik Č

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks margotka
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek mléko
    • 250
      ml šlehačka
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      balíček čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Margotky nastrouháme (já strouhám na jemno), přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva - dobře promícháme. Pak přidáme vejce, mléko a šlehačku a znovu dobře promícháme. Rozpustíme máslo a vlažné jej přidáme do těsta a naposled promícháme, aby bylo těsto hladké.
2
Pečeme na plechu s vyšším okrajem, který vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Jakmile moučník vychladne, zdobíme ho tmavou polevou dle vlastní fantazie.
3
1 hrnek = 250 ml. Vím, že je tu podobných receptů hodně, ale tento je trošku jiný a u nás v konkurenci margotkových koláčů vyhrál.
Zařazení: Moučníky Řezy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kristýna
    Kristýna |

    10. 6. 2015 15:55

    Nej buchta ,, opravdu výborná. Je mi 20 let a na buchty moc nemám talent ;-) , ale tenhle je opravdu vynikající :-[

  • Trblmkrs
    Trblmkrs |

    9. 8. 2014 18:14

    :-D

  • :-D
    :-D |

    9. 8. 2014 18:11

    :-D :-D :-D :-D :-D

  • Jitužka
    Jitužka |

    23. 8. 2012 23:59

    Dala jsem na to polevu z kakaovníku (trošku víc rumu nikdy neuškodí) a nemá to chybu !!!

  • Nikol
    Nikol |

    27. 7. 2012 14:28

    dobrý den, poradím vám jeden fígl ohledně té margotky, djte si ji před stroucháním tak na 10min. do ledničky a poté ji strouhejte, že konec držíte v obalu, nebude ošpiněná a nebude se vám topi:)

  • Petra
    Petra |

    18. 2. 2012 08:35

    To je sice super ze tu pisšete 2 Margotky...alemyslítety malénebo velké? Dekuji za odpoved

  • micky
    micky |

    24. 2. 2011 13:45

    Máte pravdu :-)

  • knoma
    knoma |

    15. 2. 2011 16:22

    Tento recept má hned několik plus. Když opominu to hrozné strouhání margotky, kterou jsem spíš napůl měla na rukách, tak je rychlá, jednoduchá a nečekaně uplně geniálně nadýchaná a žravá. Můj muž ji charakterizoval jako bublaninu, což je vrcholná pocta, konzistencí to bylo opravdu podobné. Dělala jsem ji z polovičního množství do koláčové formy. Chutnala nám samotná, i s dodatečně udělanou citronovou polevou (to by ale asi ne každému chutnalo), nesmí se nechat oschnout, ale i pak se dá jíst.

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 1. 2011 11:08

    ...já je dělám do bábovky ;-)

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová |

    26. 1. 2011 10:54

    Je to rychlovka, ale nedoručuji na elektrickou troubu, anebo dělat na méně stupnů dělší dobu, aby vnitřek nebyl syrový. Jinak souhlasím, že jsou moc dobré, ale znám i chutnější řezy. ;-) :-[ <:-)

  • Nikola Machů
    Nikola Machů |

    30. 11. 2009 19:04

    nejlepší!!!

  • Lenka Svobodová
    Lenka Svobodová |

    11. 6. 2009 13:08

    řezy jsou skvělé! jen doporučuji opravdu tu polevu, bez ní mi to připada suché.

  • A B
    A B |

    26. 3. 2009 18:48

    dělala jsem včera, dnes už nejsou - dávám 1

  • Irena Durčáková
    Irena Durčáková |

    26. 3. 2009 16:57

    Absolutně vynikající!! Dnes jsem řezy upekla a jsem nadšená. Je to rychlé, bez námahy a hlavně móóc dobré. Dávám za 1. :-)

  • Pavla Kalinová
    Pavla Kalinová |

    8. 3. 2009 19:49

    Naprosto vyborna buchta:-) Sice se tady pise, ze jsou lepsi druhy den, ale bohuzel u nas nikdy do druheho dne nevydrzi. Jen se po nich zaprasi :) Vsem doporucuji a davam za jedna !!!!

  • marci2 marci2
    marci2 marci2 |

    4. 2. 2009 20:00

    Je to rychlé a móóóc dobré. Řezy jsem polila čokol. polevou na dorty a jen se po nich zaprášilo. Dávám 1.

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    9. 12. 2008 11:59

    Dělám je už delší dobu doma taky.Moc nám chutná i manželovi ,který nemá rád kokos ,ale tuto buchtu sní s chutí.

  • Martina Jurošková
    Martina Jurošková |

    23. 8. 2008 22:50

    Takže mile damy, nahoru jsem ješte dala polevu maslovou,jak jsem již uvedla a tu sem ješte taky vylepšila na ozdobu a chut pruhy citronove polevy !!! Ten cukr tam mohl byt klidne v uvedenem množstvi autorky,protože nemužu rict, že by to bylo nejak sladke! Takže proste FANTASTICKE mužu jen doporučit a to jsem odbornice na sladke. Jim ho od rana do večera.

  • Martina Jurošková
    Martina Jurošková |

    23. 8. 2008 19:18

    Takže.... dala jsem jen necely hrnek cukru,asi 3-4 lžice oleje a miluji orechy,takže je cpu všude a dala jsem je i zde! :-) Testo bylo v pohode a opravdu rychla priprava AŽ NA TO STROUHANI margotek !!! To byl masakr,fakt. Tak ted uz čekam na vysledek.Taky jsem dala na 170st a 30min. Pak ješte poleva z masla a cukru a dam vam vedet.

  • Pavlína Šanda
    Pavlína Šanda |

    5. 4. 2008 21:07

    Svůj komentář jsem již psala,ale napadlo mě,když jsem dělala těsto na tyto řezy nastrohala jsem jednu normální margot a tu druhou s příchutí meruněk a buchitička byla oněco vylepšenější.Jak to říká moje babička.Vážně jsou tyto řezy výborné.Dokonce si je oblíbil i můj manžel,který má rád jen štrůdl a perník.Teď je peču dost často.

  • Pavlína Šanda
    Pavlína Šanda |

    7. 3. 2008 18:37

    řezy z margotky jsem vyzkoušela mě i mé rodině vážně moc chutnaly.

  • Pavlína Šanda
    Pavlína Šanda |

    7. 3. 2008 18:35

    Tyto řezy jsou vážně moc výborné.

  • Pavlína Šanda
    Pavlína Šanda |

    7. 3. 2008 18:32

    Ty to řezy jsou vážně výborné.

  • PETRA
    PETRA |

    22. 2. 2008 13:08

    MOC DOBRÁ BUCHTIČKA, RYCHLÁ PŘÍPRAVA. DÁVÁM 1

  • Štěpánka Hofmannová
    Štěpánka Hofmannová |

    14. 2. 2008 17:02

    Ja jsem s receptem velmi spokojena, dobre se pripravuje, nezanechate skoro zadny neporadek a vyborne to chutna, komu chutna margotka, tak si velmi pochutna, druhy den je jeste lepsi, vlacnejsi. Dekuji za recept

  • Anna
    Anna |

    21. 1. 2008 18:18

    To má u nás taky velký úspěch. Na mě je to taky dost sladký.

  • Renáta Janotová
    Renáta Janotová |

    12. 12. 2007 20:32

    Vůbec to není přeslazené, je to výborné,rychlé a velmi chutné!!!Je pravda, že to chutná těm, kteř milují čokoládu Margot.. :) ale těch je snad většina a těm ostatním doporučuji ohledat jiný recept.. :)))Je to paráda!!!U nás to zmizlo za jeden večer!!GRATULUJI!!!

  • Kikča
    Kikča |

    8. 11. 2007 17:19

    Zkoušela jsem to péct....je to moc dobré.Díky za recept:o)

  • Marta Bochezová
    Marta Bochezová |

    25. 10. 2007 09:16

    Poprosila bych toho, kdo mi dal 5, aby mi napsal, co se stalo, že to nebylo vůbec k jídlu?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 10. 2007 09:19

    V sobotu jsem upekla, moc nám všem chutnala. Hlavně je to rychlé, nemusí se nic třít, ale pekla jsem na méně stupňů a asi půl hod.

  • Pavlínka
    Pavlínka |

    3. 10. 2007 07:15

    Zkusila jsem je upéci,ale mě bohužel moc nechutnaly-,byly moc suché.Ale příště zkusím přidat trošku oleje,a i třeba 3nastrh.jablíčka a bude to super.

  • Marta Bochezová
    Marta Bochezová |

    26. 9. 2007 06:52

    Jsem ráda, že chutnalo :o). Je to rychlé a přitom velmi dobré a rychle to mizí :o)

  • Petra
    Petra |

    25. 9. 2007 12:06

    Řezy jsem v sobotu pekla a byly moc dobré, děkuji za recept.

  • Marta Bochezová
    Marta Bochezová |

    24. 9. 2007 06:54

    Gábino, nám, ani nikomu, kdo to pekl, to přeslazené nepřipadá, ale vyzkoušejte po svém :-)

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 9. 2007 11:34

    Moučníky jsou většinou sladké,ne?

  • gábina
    gábina |

    21. 9. 2007 22:17

    já si myslím,že to musí být hrozně přeslazené,určitě to vyzkouším,ale dám jen polovinu cukru