Autor:

Bramborový pekáček nejen z brambor

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Strouhaný parmazán 100 g
Vinná klobása 300 g
Česnek 1 stroužek
Petrželka  
Strouhanka  
Olivový olej  
Bramborový pekáček nejen z brambor

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor

Brambory uvaříme ve slupce. Jestě teplé je oloupeme a dobře rozmačkáme společně s klobáskou, kterou jsme vymačkali ze střívka. Přidáme parmazán (necháme si asi 2 lžíce bokem), nadrobno nakrajený česnek a posekanou petrželku a dobře promícháme. Směs dáme do pekáčku, který jsme dobře vymazali olejem a vysypali strouhankou, zarovnáme povrch a posypeme směsi strouhanky(1 - 2 lžíce) a zbylého parmazánu. Pokapeme olejem a dame upéct do vyhřáté trouby na 200°C. Prvních 20 minut pečeme přikryté, pak odkryjeme a dopečeme dokud nám povrch nezezlátne (zhruba 15 minut).
Podávame jako samostatný chod s čerstvou zeleninou nebo salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.75 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Grilované hovězí špízky s petrželkovou omáčkou Co uvařit o víkendu na chatě? Články z

Komentáře k receptu: Bramborový pekáček nejen z brambor

Komentáře

  1. Bananek50   07.10.2013 | 17:58 | reagovat | závadný

    Mnam dobrý :-)

  2. Inuška   23.01.2012 | 18:48 | reagovat | závadný

    Brambory jsem vařila už oloupaný, dala jsem čtyry stroužky česneku a z úsporných důvodů nastrouhala nivu. Díky, byl to dobrý nápad.

  3. polmari   20.10.2011 | 7:25 | reagovat | závadný

    vyzkoušela jsem, ale už nebudu opakovat - nechutnalo :-(

    1. pippiva   20.10.2011 | 10:40 | reagovat | závadný

      To se neda nic delat ;-) , jinak bramborovou smes si v podstate muzete zdokonalit a upravit podle vlastni chute (uzenina, syr, zelenina...)Taky tomu rikame "bramborova pizza" a ingredience co dum dal a mate z toho dalsi recepty. :-)

      1. polmari   24.10.2011 | 7:10 | reagovat | závadný

        předělala jsem hodnocení - nevím, jak se stalo, ale druhý den po uležení to bylo mnohem chutnější, takže se k receptu nejspíš ještě vrátím ;-)

  4. pippiva   23.01.2011 | 19:54 | reagovat | závadný

    jsem rada ,ze chutnalo ! :-)

  5. Q   23.01.2011 | 19:30 | reagovat | závadný

    Tak to já jsem naopak dala česneku víc a ještě jsem dala muškátový oříšek. Moc se mně líbila kůrčička ze strouhaného sýra se strouhankou, nikdy mě nenapadlo strouhanku přidat a při tom je to skvělé, je to mnohem lepší než samotný sýr.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web