Autor:

Oběd z papiňáku

Střední
Ingredience
Cibule 2 ks
Slanina 200 g
Brambory 1 kg
Mletá paprika  
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  
Vepřová krkovice
libovější
1 kg
Oběd z papiňáku

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Krkovičku nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na dno papiňáku vložíme na tenké plátky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou 1 cibuli. Na to rozložíme řízky. V malém kastrolku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavíme z plamene a vmícháme asi 1/2-1 lžíci mleté papriky. Vlijeme na řízky.

Na to vložíme oloupané brambory nakrájené na čtvrtky, osolíme, přilijeme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a postavíme na oheň. Od začátku syčení ventilu vaříme 20 minut, potom odstavíme z ohně a necháme, dokud se víko samo neotevře. Na talíře (nebo na mísu) vybereme brambory, položíme maso a přelijeme šťávou s cibulí a slaninkou. Podáváme s kyselou okurkou nebo jakýmkoliv zeleninovým salátem.

Jídlo snese i slavnostní tabuli a je hotové rychle. Pokud máte návštěvu, jídlo připravte dopředu a po dobu vaření se můžete věnovat návštěvě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 52 x
1-
4.52 52 5 1
Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta Tipy na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Oběd z papiňáku

Komentáře

  1. kackackacka   01.03.2014 | 14:03 | reagovat |

    :-* Dala jsem ještě opéct vše kromě šŤávy do trouby, to jsem to pak na talíři polila a výborné! :-P

  2. Jan   12.02.2013 | 11:58 | reagovat |

    Bylo to výborné, doporučuji všem vyzkoušet - jednoduchá a rychlá příprava

  3. Malý Bobeš   21.08.2012 | 23:26 | reagovat |

    Ve slabé chvilce jsem řekl, že uvařím oběd. Nalezl jsem tento recept (na vaření nebylo moc času a tak jsem hledal něco, co jsme ještě nevařili a co bude rychle hotové) a pustil se do díla. Moje paní neměla tucha co to bude, dělal jsem tajnosti.
    Po přečtení komentářů jsem se rozhodl nahradit jednu cibuli pórkem, jinak jsem se ale držel přesně receptu. Šťávu, která v hrnci zbyla (myslím, že jí bylo akorát), jsem trochu zahustil instantní jíškou.
    No, nebudu zdržovat. Pochutnali jsme si opravdu moc, sklidil jsem pochvalu (za což Ti děkuji Terezko) a recept ze mě tahá i tchyně.
    Tuto dobrotu jsem rozhodně nevařil naposledy. Dávám 1.

  4. krystyna.l   15.02.2012 | 16:35 | reagovat |

    dobry den chci se zeptat na jakym stupni varite mam elektrycki sporak dekuji

    1. Diana   13.12.2015 | 22:23 | reagovat |

      Že máte v textu hrubky, ale i ve vlastním jménu???

  5. Míla   10.02.2012 | 9:03 | reagovat |

    Občas to vaříme, všem nám to moc chutná.

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web