Autor:

Kávěnky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 250 g
Máslo 130 g
Žloutek 2 ks
Prášek do pečiva 1 lžička
Mletá káva 1 lžíce
Mleté ořechy 100 g
Cukr 80 g
Mléko  
Nádivka
Máslo 130 g
Cukr 150 g
Káva 0,13 l
Hrubá mouka 1 lžíce
Poleva
Rostlinný olej 1 lžička
Cukr
prosátý
200 g
Káva
horká
3 lžíce
Kávěnky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Zpracujeme na vále v těsto, necháme odpočinout. Potom vyválíme plát, vykrajujeme kolečka a upečeme. Vychladlá kolečka spojíme krémem, polijeme kávovou polevou a zdobíme čokoládovým kávovým zrnem (speciální na zdobení pečiva) nebo lehce sypeme strouhanými oříšky.

Na náplň svaříme kávu s moukou na kaši. Necháme vychladit a mezitím utřeme máslo s cukrem. Když je moučná kaše vychladlá spojíme s utřeným máslem a dobře promícháme. Na polevu utřeme všechny přísady do husté lesklé polevy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 36 x
1-
4.53 36 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 36x)
Reklama
Recept na neděli: Volarské tvarohové koláče Články z

Komentáře k receptu: Kávěnky

Komentáře

  1. Venda   03.12.2012 | 11:21 | reagovat | závadný

    Prosím jakou tlouštku vykrajujete.Naskočí to moc když je tam ten prášek do pečiva.Venda

  2. nnln   15.12.2011 | 19:56 | reagovat | závadný

    Dělala jsem už loni a letos jsem se k receptu vrátila. Všem moc chutnalo. Krém mi nijak netekl, je výborný. Na mě dost sladký, ale s chutí hodně kávových "sušenek" se skvěle doplňuje.

  3. Fronicka   22.12.2010 | 16:30 | reagovat | závadný

    Co se týká těsta, tak jsem ho taky nechala přes noc uležet, ale nepomohlo to. Co se týká krému, tak taky používám jedině klasické máslo....buď jsem totální nemehlo nebo jsem měla jen "blbý" den.

    1. caddi   27.12.2010 | 12:23 | reagovat | závadný

      asi ten blby den, ..... vse co jsi do toho davala jsi mela studene ? (maslo jen zmekle!)..... nic nesmi byt teple , jinak to udela prave to co nechceme ,
      Ale i na to je jeden figl , poradila mi to jedna cukrarka , ..... kdyz se srazi krem a nejde vyslehat tak rozpustit trochu 100% tuku a jeste horky jej pomalicku pridavat a vyslehavat , ...... opravdu to pomaha , krem je pekne nadychany a drzi tvar nesrazi se

      1. Fronicka   05.01.2011 | 16:19 | reagovat | závadný

        Ano, vše bylo studené, máslo změklé..... :-\

      2. Hanka   19.12.2012 | 19:55 | reagovat | závadný

        Vaše rada je opravdu nad zlato! Krémy tohoto typu srážím velmi často (vím, že kaši je nutno přidávat po velmi malých částech, s čímž obvykle ztratím brzy trpělivost), tentokrát jsem zkusila Váš fígl a opravdu to pomohlo. Jsem nadšená!

  4. caddi   21.12.2010 | 19:18 | reagovat | závadný

    Pratele , nevim jak se vam poradilo , ze vam krem tekl , ale me vznikl naprosto skvely krem v predpisove konzistenci ..... a je mnamozni

  5. caddi   20.12.2010 | 14:38 | reagovat | závadný

    jak to tak ctu asi udelam krem jak jsem zvykla , zaklad s pudinku a jen dochutim kavou :-\

1 2 3 4 ... 6 ... 8 ... 10 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web