Ginger Beer - zázvorová limonáda

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
5 minut
4
porce
neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • citronová šťáva z 1,5 - 2 citronu (podle velikosti a vaší chuti)
    • 2
      lžíce med tekutý (nebo Muscovado cukr)
    • zázvor 5-6 cm kousek
    • citronová kůra z jednoho BIO citronu
    • 1
      l voda
    • led

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citrony by měly být v BIO kvalitě, protože jejich kůra není chemicky ošetřená a právě tu potřebujeme.
2
Citrony omyjte a škrabkou na brambory oloupejte kůru - bílá část kůry je hořká a nežádoucí. Moje škrabka mi ale citrony krásně oloupala tak, že odstranila jen tu žlutou část a na citronu žádná nezůstala. Na struhadle raději tentokrát nestrouhejte, abyste to nepolkli, až to budete pít. Rozkrojte je, vymačkejte z nich všechnu šťávu.
3
Do džbánku dejte med (nebo Muscovado cukr - který je do tohoto také výborný) a zalijte šťávou. Rozmíchejte.
4
Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte k medu, citronové šťávě a zalijte studenou vodou. Pokud máte soda stream - hodí se udělat si jemně perlivou vodu a zalít to jí. Přidejte citronovou kůru, rozmíchejte a nechte chvíli stát, aby se uvolnily všechny chutě.
5
Do sklenic nachystejte led, jestli vám zbyla, tak trošku kůry a zalijte limonádou. Můžete dozdobit malou snítkou máty, kolečkem citronu nebo zázvoru.
6
Výborné zvláště pokud vás pobolívá v krku, krásně osvěžující, lehce štiplavé.
7
Barva se vám může lišit - v závislosti na druhu použitého medu/cukru.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.