Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 29
neuvedeno
2
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vařené brambory - oloupané
    • 200
      g kapusta - předvařená v osolené vodě
    • 1
      stroužek česnek - nasekaný
    • 150
      g klobása nebo jiná uzenina dle chuti, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • 1
      dl smetana ke šlehání
    • 50
      g sýr - Gouda, Eidam... cca
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy a vložíme do předehřáté trouby na 25-30 minut.
2
Pak vyndáme, zalijeme osolenou smetanou s rozšlehaným vejcem a necháme ještě cca 5-10 minut zapéct.
3
Podáváme se zeleninovým salátem nebo čerstvou zeleninou.
4
*Pokud vynecháme uzeninu, máme vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renča
    Renča |

    11. 7. 2016 11:23

    Uvařila jsem si rovnou oloupané hranolky brambor i s kapustou. Pak už jen promíchala s ostatním, šupla do trouby a super rychlý oběd byl na světě :D Díky

  • Martina
    Martina |

    31. 5. 2016 06:33

    Dostala jsem od mamči půlku kapusty na polévku ale tu manžel nechtěl, tak jsem zahledala v receptech a zkusila tuhle zapečenou a to už neprotestoval :-)

  • citronka
    citronka |

    27. 4. 2016 12:12

    Já myslím tím to, že každý vegetarián nemusí být jenom zatvrzelý vegan.

  • Adriana
    Adriana |

    27. 4. 2016 08:19

    Myslim ze citronik zadny vegetarian neni a nikdy nebyl. Ja ano. A take mi pratele.

  • citronka
    citronka |

    27. 4. 2016 07:39

    ....recepty 73 - recept si vybral spíše mne, protože byl v rubrice Doporučené recepty..Na tom receptu není žádná chyba, ale on je jenom sestavený pro toho, kdo jí všechny normální potraviny! Já ho příště zkusím zapéct s bílou klobásou a nebudu opět dávat smetanu. Jak už jsem psala do receptu Holandský řízek ...- I Vegetarián může někdy ujet ! Nevím co bych měla ještě vysvětlit ! No asi tolik, že jsem spíš přeorientovaná na skoro už jen syrovou stravu a ta zapečená varianta je už bohužel pro mne asi minulostí.

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 4. 2016 19:06

    ...citronko, v receptu na Severoafrickou cizrnovou polévku jste napsala, že jste vegetarián ...v tom případě nechápu Váš výběr receptu :-\ ...pokud je mi známo, vegetarián se s masem a uzeninou "nekamarádí" ...to mi přijde podobné, jako kdyby muslimové pořádali české vepřové hody (zabijačku) ...jediné čemu rozumím je, že vám to moc nechutnalo, je tam totiž KLOBÁSA, ale v tomto případě to není asi chyba receptu, i když netvrdím, že je recept gastronomická senzace světového rozměru ...toť můj názor ;-) ...a také by mě zajímalo, jak byste recept upravila?

  • Maru
    Maru |

    8. 4. 2016 20:21

    Bylo to skvělý a ryclý.Ď.

  • Elis
    Elis |

    27. 3. 2016 16:52

    Nic těžkého a přitom výborné :-* . Já bych teda nic neměnila, nevím čím bych je ještě mohla vylepšit :-\ .

  • citronka
    citronka |

    6. 3. 2016 17:58

    NO MI ZASE TOLIK NECHUTNALO,RADĚJI SI PŘÍŠTĚ VYBERU JINÝ RECEPT

  • citronka
    citronka |

    6. 3. 2016 17:54

    NO MI ZAS TAK MOC NECHUTNALO,RADĚJI BYCH RECEPT UPRAVILA JEŠTĚ TROŠKU JINAK. :-)

  • jasdjfasdf
    jasdjfasdf |

    30. 11. 2015 14:31

    asdfasdfasdf

  • Holubová
    Holubová |

    21. 7. 2015 10:54

    Vynikající lerní oběd bez velkého nádobí. :-)

  • Bětka
    Bětka |

    16. 2. 2015 20:14

    Bylo to výborné!!!!!!

  • Mila Tischer
    Mila Tischer |

    17. 3. 2014 10:43

    Taky chválím. Klobásu sice moc nemusíme, ale vždy se najde nějaká alternativa. Díky, celé rodině chutnalo, přidávám do oblíbených!

  • Lenka_Ma
    Lenka_Ma |

    16. 2. 2014 17:10

    Moc moc chválím, pochutnala jsem si i na studených bramborách:-) Jenom jsem neměla klobásu, tak jsem to hodila na malinkej kousek špeku, aby to chytlo vůni a bylo to báááááječný :-[

  • Katka
    Katka |

    1. 11. 2013 14:08

    Chvalim, bylo to mooc dobré ;-) jenomže jsem tak nedávala vaíčko, ale pridala jsem tam palivou klobasu :-P

  • Vláďa
    Vláďa |

    25. 7. 2013 11:43

    Bezva gáblik s maďarskou pálivou klobásou.

  • Milada
    Milada |

    3. 2. 2013 15:26

    Jsou výborné a tak je mi líto, že jsme je snědli na posezení, dala bych si totiž ještě :D

  • Míša Staňková
    Míša Staňková |

    4. 12. 2012 10:29

    Ahoj! Pekla jsem je včera rodině k večeři a před chvílí jsem dojedla zbyteček. Musela jsem teda dělat z víc brambor a kapusty, aby bylo dost pro všechny a taky všem hooodně chutnaly.