Autor:

Boloňská omáčka

Střední
Ingredience
Uzený bůček 100 g
Rostlinný olej 2 lžíce
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Řapíkatý celer
lodyha
1 ks
Česnek 1 stroužek
Mleté maso 400 g
Červené víno 1/2 sklenice
Rajčata 400 g
Petrželka 1/2 svazek
Oregáno 1 špetka
Rajský protlak
1-2
2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Boloňská omáčka

Postup přípravy:

Bůček vyškvaříme na oleji, přidáme kostičky cibule, mrkve, celeru a česneku, vše společně osmažíme. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až změní barvu. Podlijeme vínem a vaříme, až se tekutina odpaří. Přilijeme horký bujón, vložíme oloupaná rajčata a znovu vaříme až do odpaření tekutiny. Rajčata v omáčce rozmačkáme vařečkou. Nakonec do omáčky přidáme sekanou petrželku, oregano, rajský protlak, sůl a pepř, ještě hodinu povaříme na mírném ohni. Občas zamícháme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 38 x
1
4.81 38 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 38x)

Komentáře k receptu: Boloňská omáčka

Komentáře

  1. LuckaKucharek   24.03.2016 | 12:14 | reagovat | závadný

    Recpet byl fajn dnes jsem varila..Protlak jsem uz nedavala ,misto rajcat jsem dala rajcatove pyre....jedna cela kostka bujonu mi prisla moc bylo to slane,ke konci jsem prisladila priste dam pul kostky...

  2. HF   01.11.2014 | 10:38 | reagovat | závadný

    Tohle nejde považovat za Boloňskou omáčku. Vždyť kvůli tomu bůčku to musí být hrozně mastný... Navíc chuť toho bujónu a zbytečně moc bylinek úplně přebije chut´ toho jídla. To že se tyhle bylinky použivají v Itálii ještě neznamená, že se musí cpát všude. Do Boloňské omáčky patři max sůl a pepř na konci cca čtyřhodinového vaření a bujón, ten opravdu ne...

  3. monika   31.08.2014 | 9:03 | reagovat | závadný

    Dobry den, Vas recept pouzivam hodne dlouho a je skvely. Moc za nej dekuji. Bude i dnes k obedu ;) :-P

  4. marubau   30.07.2014 | 17:00 | reagovat | závadný

    Já tento recept i zavařuji a pak jen otevřu sklenici a je úžasný oběd hotov :)
    <3

  5. lovebolognese   16.03.2014 | 19:43 | reagovat | závadný

    prosím vás, kolik přiléváte bujónu ? :-)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web