Bolachan (grilované mleté hovězí maso)

Hodnocení:

Moje:

25 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hovězí maso kvalitně umleté
    • 5
      ks chilli papričky nadrobno nakrájené
    • 3
      lžíce sambal olej
    • 1
      ks banány
    • 3
      lžíce ústřicová omáčka
    • 1
      ks citronová tráva nadrobno nakrájená
    • 1
      ks pomelo oloupané
    • 1
      ks lilek
    • 500
      ml kokosové mléko
    • máta 5 lístků

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso umleté hodně najemno ochuťte jednou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Do směsi přidejte sambal, rozmačkaný banán a ústřicovou omáčku. Vše dobře promíchejte a tvarujte malé karbanátky. Grilujte společně s chilli papričkami a citronovou kůrou nebo trávou. „Doma můžete použít i troubu, ale citron vždy dodá masu krásnou vůni,“ upozorňuje Shahaf.
2
Mezitím si připravte salát. Očištěné pomelo, natrhané na malé kousky, smíchejte s dužninou grilovaného lilku (při grilování polévaného kokosovým mlékem). Navrchu ozdobte lístky máty. Ideální je podávat na stole přímo na keramickém grilu s dřevěným uhlím. K této lahůdce patří originální hanojský chléb – banh trang.
Zařazení: Maso Hovězí Grilování

Komentáře k receptu

  • Sláva
    Sláva |

    13. 11. 2013 10:47

    sůl, pepř ???? žádné koření ???

  • Fangkz
    Fangkz |

    14. 7. 2013 17:49

    That's an astute answer to a tricky queotisn

  • Marp
    Marp |

    28. 6. 2013 17:41

    http://ekupto.cz/zahrada/akce-grilovaci-sezona - AKCE Grilovací sezóna ;-)

  • Vlaďka135
    Vlaďka135 |

    28. 8. 2012 18:35

    Nic moc :/)

  • Dana143
    Dana143 |

    28. 8. 2012 18:34

    Mňamka

  • JK
    JK |

    28. 8. 2012 18:34

    Nic moc