Autor:

Rajská omáčka z džusu

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Tomatový džus 1 l
Cibule 1 ks
Máslo 1 plátek
Cukr 6 lžička
Nové koření 5 ks
Bobkový list 4 ks
Skořice 1 špetka
Zeleninový vývar 2 ks
Mouka 1 lžíce
Rajská omáčka z džusu

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Do hrnce hodíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí raději opatrně!
Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat a přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Nyní přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky nebo rozmíchanou moukou s vodou, zavaříme dalších pět až deset minut.
Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Rajská omáčka z džusu

Komentáře

  1. Eva   08.07.2014 | 18:40 | reagovat | závadný

    Proč proboha 2!! bujony? To už nikdo neumí vařit bez takových prasáren?

  2. Iva   07.07.2014 | 20:05 | reagovat | závadný

    Mouka s vodou neni jíška!

    1. Gabriela Patylová   07.07.2014 | 20:23 | reagovat | závadný

      Nauč se vařit zlatíčko :-|

      1. Iva   08.07.2014 | 9:29 | reagovat | závadný

        Já jen upozornila na to, co bylo v receptu původně špatně a bylo by dobré to opravit. Jelikož neumíte v klidu přiznat chybu a hned mě urážíte, je váš problém. Vaše recepty se asi nesmí kritizovat, hmm. A jen tak mimochodem, když napíšu, že dvěma bujony zkazíte kvalitní omáčku, taky je z ingrediencí smažete, postup opravíte a znova mě urazíte?

        1. Gabriela Patylová   08.07.2014 | 12:28 | reagovat | závadný

          Nic špatně nebylo, pokuď by bylo ani bych to tu nevystavovala.
          A člověk který tu má 2 profily, jeden na vaření a druhý na urážení. By se měl zamyslet sám.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web