Jednoduchá pomazánka z uzené makrely

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks uzená makrela cca 350 gramů
    • 1
      ks pomazánkové máslo přírodní, bez příchuti (200 gramů)
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná dle chuti, 2 -
    • 1
      ks cibule větší, jemně pokrájená
    • sůl
    • pepř mletý
  • Dále na dozdobení pečiva
    • vařená vejce
    • posekané bylinky
    • citron
    • čerstvá zelenina - paprika, lahůdková cibulka...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Makrelu očistíme od kůže a kostí a dáme do mísy. Přidáme pomazánkové máslo (nebo mascarpone), hořčici (lze i dijonskou), cibuli, sůl, pepř. Vše dobře promícháme nebo vyšleháme a necháme alespoň půl hodiny v chladnu proležet. Pak pomazánkou mažeme čerstvé pečivo (chléb, rohlíky, chlebíčky, jednohubky...), dozdobíme dle chuti a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marťa
    Marťa |

    5. 4. 2017 06:11

    Je supér :-* <3

  • Radka
    Radka |

    12. 8. 2016 08:21

    Vyborna byla <3 dekuji

  • jariska
    jariska |

    20. 12. 2015 12:47

    tuhle pomazanku mame moc radi, ale kvuli detem ji delam radsi v kutru, kdybych nahodou prehlidla nejakou kosticku

  • frak
    frak |

    7. 11. 2015 11:17

    Já přidávám i nadrobno nasekanou petrželovou nať. a česnek(česneku jen maličko, aby nepřebil chuť makrely)

  • Alena
    Alena |

    25. 9. 2015 16:48

    Tato pomazánka má výbornou chuť.Děkuji za recept.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    25. 9. 2015 16:32

    Ještě přidávám drobně nakrájenou kyselou okurku, je to výborná pomazánka.