Autor:

Polévka s játrovými nudlemi

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Vývar
čirý
3/4 l
Hladká mouka 100 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Muškátový oříšek 1 ks
Minerální voda 1 lžíce
Drůbeží játra 50 g
Pepř mletý 1 špetka
Petrželka  
Polévka s játrovými nudlemi

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Mouku, vejce, 1/4 lžičky soli, muškátový oříšek a minerálku zpracujeme na řidší hladké těsto. Játra omyjeme, osušíme, očistíme a rozšleháme na pyré. Zahněteme je do těsta, které pak necháme asi hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu. Postupně si rozložíme vždy část játrové hmoty na zvlhčené prkénko. Dlouhým nožem pak ukrajujeme tenké proužky těsta do vroucí vody.

Když nudle vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na síto, propláchneme studenou vodu a necháme okapat. Potom přivedeme k varu vývar z kostky. Osolíme, opepříme a nudle v ní necháme prohřát. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Polévku s játrovými nudlemi rozdělíme do talířů a posypeme petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
Rybí polévka 4 recepty na lahodné italské polévky Články z

Komentáře k receptu: Polévka s játrovými nudlemi

Komentáře

  1. mmm   05.03.2013 | 12:56 | reagovat | závadný

    tohle dělám bez mouky a přes haluškové sítko, nejsou to sice nudle a takové kapání ale myslím že to vyjde nastejno :-)

  2. Ladia   07.02.2011 | 22:06 | reagovat | závadný

    Nejedná se o 3/4 litru?

    1. Tereza T   08.02.2011 | 15:05 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

  3. Di -   11.02.2009 | 15:04 | reagovat | závadný

    Je to asi tak, ale já dám přednost tomu, že vařící se játrová zavářka přidá vývaru na chuti.

  4. Gábina H   11.02.2009 | 12:10 | reagovat | závadný

    Asi aby byl vývar čirý

  5. Miroslava Severová   11.02.2009 | 11:00 | reagovat | závadný

    A nešlo by ty nudle vařit přímo hned ve vývaru a nechat je tam? Uvařit ve vodě, vytáhnou a ještě propláchnout ? Jaký to má význam. Ráda se nechám poučit. Já takovou zavářku dělám na rovném struhadle - velké okaté, to si položím přes hrnec (jakoby rubem nahoru) a lžicí hmotu protlačuji přímo do vývaru. Je to takové jako strouhání ale játrové.

    1. Alena Růž.   08.02.2013 | 22:07 | reagovat | závadný

      Máš pravdu, uvařit v polévce, tak je to dobře.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web