Autor:

Polévka s játrovými nudlemi

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Vývar
čirý
3/4 l
Hladká mouka 100 g
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Muškátový oříšek 1 ks
Minerální voda 1 lžíce
Drůbeží játra 50 g
Pepř mletý 1 špetka
Petrželka  
Polévka s játrovými nudlemi

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Mouku, vejce, 1/4 lžičky soli, muškátový oříšek a minerálku zpracujeme na řidší hladké těsto. Játra omyjeme, osušíme, očistíme a rozšleháme na pyré. Zahněteme je do těsta, které pak necháme asi hodinu odležet. Osolenou vodu přivedeme k varu. Postupně si rozložíme vždy část játrové hmoty na zvlhčené prkénko. Dlouhým nožem pak ukrajujeme tenké proužky těsta do vroucí vody.

Když nudle vyplavou, vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na síto, propláchneme studenou vodu a necháme okapat. Potom přivedeme k varu vývar z kostky. Osolíme, opepříme a nudle v ní necháme prohřát. Petrželku opereme a nasekáme najemno. Polévku s játrovými nudlemi rozdělíme do talířů a posypeme petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Domácí nudle krok za krokem (4.) Domácí nudle krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Polévka s játrovými nudlemi

Komentáře

  1. mmm   05.03.2013 | 12:56 | reagovat |

    tohle dělám bez mouky a přes haluškové sítko, nejsou to sice nudle a takové kapání ale myslím že to vyjde nastejno :-)

  2. Ladia   07.02.2011 | 22:06 | reagovat |

    Nejedná se o 3/4 litru?

    1. Tereza T   08.02.2011 | 15:05 | reagovat |

      Opraveno, díky.

  3. Di -   11.02.2009 | 15:04 | reagovat |

    Je to asi tak, ale já dám přednost tomu, že vařící se játrová zavářka přidá vývaru na chuti.

  4. Gábina H   11.02.2009 | 12:10 | reagovat |

    Asi aby byl vývar čirý

  5. Miroslava Severová   11.02.2009 | 11:00 | reagovat |

    A nešlo by ty nudle vařit přímo hned ve vývaru a nechat je tam? Uvařit ve vodě, vytáhnou a ještě propláchnout ? Jaký to má význam. Ráda se nechám poučit. Já takovou zavářku dělám na rovném struhadle - velké okaté, to si položím přes hrnec (jakoby rubem nahoru) a lžicí hmotu protlačuji přímo do vývaru. Je to takové jako strouhání ale játrové.

    1. Alena Růž.   08.02.2013 | 22:07 | reagovat |

      Máš pravdu, uvařit v polévce, tak je to dobře.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web