Autor:

Kokosky jako z cukrárny

Střední
Porce: 40
Na kokosky
Moučkový cukr 190 g
Vanilkový cukr
1/2 balíčku vanilkového cukru
 
Kokos 175 g
Bílek
Pozor u větších vajec pouze 2 bílky
3 ks
Na linecké
Hladká mouka 210 g
Máslo
Možno půl na půl s cukrářským tukem
140 g
Moučkový cukr 70 g
Žloutek 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Citronová kůra
Trochu
 
Na krém
Mléko
1/2 l
 
Puding
Kakaové
2 ks
Cukr
Dle chuti
 
Tuk
Lukana - ten bílý
2 ks
Vanilkový cukr  
Pikantní marmeláda
Rybízová, linecká
 
Hnědý rum  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Asi na 40ks.

Vše do mísy a šlehat do hladka, z kraje šlehám na málo, pak na nejvyšší stupeň. Na 2 plechy pečící papír a pomocí 2 lžiček tvořím hrudky asi jak vlašský ořech. Peču na 150-170 °C asi 15 minut. Krásně zhnědnou. Při větším množství bílku se více rozjedou do boků - náprava možná, když je rukou lehce zmáčku ke středu - bacha pálí.

Linecké: těsto vypracuji dohladka, dělá se velmi dobře. Nechám zabalené v potravinové folii vychladit v lednici - chvíli, den podle času. Vyválím a vykrájím kolečka podle velikosti kokosek asi půl cm silná. Obojí vydrží vcelku dlouho a tvořím na vánoce, takže poměrově neodpovídají, protože krém a linecké používám i do jiného cukroví. Po vystydnutí dám linecké změknout a kokosky do igelitového sáčku nebo krabice vyložené alobalem a v chladnější místnosti vydrží měkké velmi dlouho.

Kompletace: na kolečko lineckého zdobícím sáčkem namaluji kruh, aby ve středu zůstal prostor pro marmeládu, tu nanáším špičkou nože posadím kokosku a pomocí vidličky máčím do rozpuštěné čokolády na vaření smíchané a trochou tuku a trochou koupené čoko polevy. Namočím tak, aby se ponořilo linecké, krém i kousek kokosky a dám na plech s pečícím papírem ztuhnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 2x)
Reklama
Květáková polévka s parmazánem Co dát na víkendový stůl? Články z

Komentáře k receptu: Kokosky jako z cukrárny

Komentáře

  1. Martina   12.12.2013 | 14:38 | reagovat | závadný

    Nešli mi vyšlehat bílky s cukrem i kokosem dohromady :(.....nevím kde se stala chyba,ale vznikla mi s toho kokosová nekompatibilní hmota...doporučuji vyšlehat bílka s cukrem zvlášt a pak až kokos

  2. svišť   27.10.2010 | 11:59 | reagovat | závadný

    Nebojte se nepoměru, mám vyzkoušeno, že z lineckého těsta mám nejen podklad kokosek, ale i linecké cukroví.Krém dávám z jiného receptu (Výborné čokoládové rohlíčky),je výborný, je ho hodně :-)a zbývá ho dost i na kokosky.Jinak kokosky i linecké nemají chybu, díky za recept.

  3. anna   31.12.2007 | 17:06 | reagovat | závadný

    Prosila bych přesnější popis postupu na krém se loo% tukem.Anna

  4. Radka Hudská   02.11.2007 | 23:14 | reagovat | závadný

    Dobrá vaše připomínky beru a proto jsem to do receptu zapsala, že neodpovídá poměrově a protože mám tenhle recept ráda a dělám ho i mimo svátky- jednoduše slepovaná kolečka nedělá dětem problém sníst ve velmi krátké době a krém tehdy mimo svátky použiju jiný. Nějaký máslový. Tento krém dělám jen na vánoce, protože díky tuku má mnohem delší trvanlivost. Vlahý, ale ne teplý, jakoby odražený pudink a dobře změklý tuk.

  5. PAVLA   02.11.2007 | 19:50 | reagovat | závadný

    Mám ješte dotaz ohledně toho krému.Ten 100%tuk se zašlehá do horkého pudinku,nebo do vychladlého?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web