Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Střední
Ingredience
Špaldová mouka 375 g
Ovesné vločky 125 g
Sůl  lžička
Pšeničné klíčky 50 g
Lněná semínka  lžíce
Sezamová semínka  lžíce
Dýňová semínka  lžíce
Jedlá soda  lžička
Podmáslí 500 ml
Slunečnicová semínka 1 lžíce
Med
+ semínka dle chuti na posypání chlebového těsta před pečením
1 lžíce
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Postup přípravy:

Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do formy, uhladíme povrch mokrou rukou, nožem vytvoříme tři zářezy napříč formou, posypeme semínky dle chuti (já mám nejraději dýňová a slunečnicová semínka).

Pečeme v troubě 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme 25-30 minut. Díky medu a podmáslí je chléb opravdu tmavě hnědý, nebojte se, nepálí se. :-) Ještě teplý chutná fantasticky. Vychladlý ale též, je kyprý a nadýchaný.

Výhody špaldové mouky oproti pšeničné snad nemusím zmiňovat...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Reklama
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

Komentáře

  1. mikhail911   23.11.2015 | 22:11 | reagovat | závadný

    vymenil jsem klicky za pohankovou mouku a fakt se chleba povedl, jen trvalo dyl (celkem cca hodinu) nez se propekl

  2. Lenka   15.05.2015 | 16:45 | reagovat | závadný

    Byl vynikající... :-)

  3. MartinV   07.03.2007 | 21:27 | reagovat | závadný

    Do podobného chleba přidávám i trochu pohankové mouky, je báječný :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web