Autor:

Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mleté maso - hovězí 250 g
Mleté maso - vepřové 250 g
Anglická slanina 100 g
Pistácie 40 g
Sušené švestky 100 g
Mléko 100 ml
Toastový chléb
svetly
4 plátek
Vejce 2 ks
Petrželka
svazek
 
Muškátový oříšek  
Pepř mletý  
Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Vepřové

Toustový chléb nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. V míse smícháme maso, přidáme rozkvedlaná vejce, namočený chléb, osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekanou petrželku, promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, vypeckované švestky taktéž nakrájíme na kousky, pistácie rozpulíme, vše přidáme k masu a promícháme. Uplácáme šišku, dáme do vymaštěného pekáčku, potřeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 45 - 50 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

Komentáře

  1. hana   05.04.2012 | 17:33 | reagovat |

    take pekny recept, rada vyzkousim, svestky se nemusi davat bobtnat do vody?

    1. pippiva   06.04.2012 | 11:12 | reagovat |

      Zalezi na kvalite svestek. Tedy na stupni "vysuseni" . Ja pouzivam susene svestky, ktere jsou spis "mazlave" nez vysusene. Pokud mate svestky sussi, tak urcite namocenim nic nezkazite. :-)

      1. hana   07.04.2012 | 10:07 | reagovat |

        dekuji za odpoved, uz je v troube a jen doufam ze 100 g svestek bylo uz bez pecek, aby nebyla treba moc sladka. to me napadlo az kdyz jsem ji pripravovala

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web