Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mleté maso - hovězí
    • 250
      g mleté maso - vepřové
    • 100
      g anglická slanina
    • 40
      g pistácie
    • 100
      g sušené švestky
    • 100
      ml mléko
    • 4
      plátek toastový chléb svetly
    • 2
      ks vejce
    • petrželka svazek
    • muškátový oříšek
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Toustový chléb nakrájíme na kostky a namočíme v mléce. V míse smícháme maso, přidáme rozkvedlaná vejce, namočený chléb, osolíme, opepříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekanou petrželku, promícháme. Slaninu nakrájíme na kostičky, vypeckované švestky taktéž nakrájíme na kousky, pistácie rozpulíme, vše přidáme k masu a promícháme. Uplácáme šišku, dáme do vymaštěného pekáčku, potřeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C po dobu 45 - 50 minut.
Zařazení: Maso Hovězí Vepřové

Komentáře k receptu

  • hana
    hana |

    7. 4. 2012 10:07

    dekuji za odpoved, uz je v troube a jen doufam ze 100 g svestek bylo uz bez pecek, aby nebyla treba moc sladka. to me napadlo az kdyz jsem ji pripravovala

  • pippiva
    pippiva |

    6. 4. 2012 11:12

    Zalezi na kvalite svestek. Tedy na stupni "vysuseni" . Ja pouzivam susene svestky, ktere jsou spis "mazlave" nez vysusene. Pokud mate svestky sussi, tak urcite namocenim nic nezkazite. :-)

  • hana
    hana |

    5. 4. 2012 17:33

    take pekny recept, rada vyzkousim, svestky se nemusi davat bobtnat do vody?