Autor:

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Cuketa
jsou to 3-4 mlade cukety
600 g
Hrášek
cerstvy nebo mrazeny
400 g
Strouhaný parmazán 2 lžíce
Máta
cerstva
 
Panenský olivový olej  
Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky, Ostatní, Dietní

Cuketu omyjeme, odkrojíme konce, nakrájíme na kolečka a dáme do hrnce s cca 200 ml vody. Uvaříme do měkka, rozmixujeme, osolíme. Hrášek uvaříme v osolené vodě (nebo použijeme Vegetu-podle chuti), slijeme a přidáme k cuketě (trochu si ponechame na ozdobeni). Pokud je směs cukety a hrášku příliš hustá, přilijeme trochu vody z hrášku (při slévání hrášku si vodu ponecháme). Necháme projít varem, přisypeme sýr a najemno pokrájenou mátu, promícháme a podáváme s čerstvým pečivem. Na jednotlivé porce dáme zbylý hrášek, pokapeme olivovým olejem, můžeme opepřit.

Nejedná se o klasickou zasmaženou a zahuštěnou polévku, spíš jde o cuketovou „kaši“, kterou jsem začala vařit podle dietního režimu manžela, kde je povoleno neomezené množství zeleniny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Cuketová polévka s hráškem a mátou

Komentáře

  1. HelenaPa   21.08.2014 | 19:27 | reagovat |

    Polévku jsem naředila a přimíchala lžíci jogurtu. Byla výborná, dávám 1.

  2. Mášenka M   25.08.2011 | 13:08 | reagovat |

    Polévka je výborná a dá se jíst i v chladnějším stavu. Možná příště zkusím z úsporných důvodů vyměnit parmazán za nivu.

  3. sarka rudlova   28.07.2011 | 20:49 | reagovat |

    Skvělá i bez máty. Vody jsem dala podle oka, cukety taky.

  4. houba   20.06.2011 | 14:12 | reagovat |

    To bych chtěl vidět, jak se ve 200 ml vaří 3 cukety. :-D

    1. pippiva   20.06.2011 | 19:04 | reagovat |

      Uplne normalne. Cuketa nemusi byt kompletne ponorena, klidne staci vodou pokryt jen dno , za 10 minut je cuketa uvarena (take proto, ze sama o sobe obsahuje spoustu vody). Samozrejme s poklickou. ;-)

      1. pippiva   20.06.2011 | 19:05 | reagovat |

        ...a na mirnem ohni.

      2. recepty73   21.06.2011 | 18:05 | reagovat |

        ...polévka je určitě krémová ;-) :-P !... z dob, kdy se u nás v hojném množství začala pěstovat cuketa, díky okurkové plísni, lidé z ,,úsporných,, důvodů (hamty,hamty :-D ) pěstovali co největší kusy :-$ , takže ze 3 - 4 kusů by si nakrmila školní jídelnu :-D :-D :-D , proto asi ten dotaz :-\ ;-) .

        1. pippiva   21.06.2011 | 19:53 | reagovat |

          ...to abych ty cukety zacala vazit. 8-)

        2. Jenny   25.06.2011 | 15:15 | reagovat |

          Jenze, ony se prodávají malé cuketky, jsou mnohem chutnější :)))

          1. pippiva   27.06.2011 | 10:44 | reagovat |

            Cukety, ktere kupuji a pouzivam, maji 15-20 cm. Vetsi se nam tady snad ani neprodavaji... :-\ A samozrejme souhlasim, cim mensi cuketa tim chutnejsi ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje! Jak zhubnout ve 20, 30, 40 a jak v 50 letech? Tohle vážně funguje!
Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění! Tento týden v Ulici: Budou lítat ostrá slova i facky a dojde ke zranění!
Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy? Vyzkoušeno před kamerou: Co pomůže na podrážděnou pokožku hlavy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web