Autor:

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Cuketa
jsou to 3-4 mlade cukety
600 g
Hrášek
cerstvy nebo mrazeny
400 g
Strouhaný parmazán 2 lžíce
Máta
cerstva
 
Panenský olivový olej  
Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky, Ostatní, Dietní

Cuketu omyjeme, odkrojíme konce, nakrájíme na kolečka a dáme do hrnce s cca 200 ml vody. Uvaříme do měkka, rozmixujeme, osolíme. Hrášek uvaříme v osolené vodě (nebo použijeme Vegetu-podle chuti), slijeme a přidáme k cuketě (trochu si ponechame na ozdobeni). Pokud je směs cukety a hrášku příliš hustá, přilijeme trochu vody z hrášku (při slévání hrášku si vodu ponecháme). Necháme projít varem, přisypeme sýr a najemno pokrájenou mátu, promícháme a podáváme s čerstvým pečivem. Na jednotlivé porce dáme zbylý hrášek, pokapeme olivovým olejem, můžeme opepřit.

Nejedná se o klasickou zasmaženou a zahuštěnou polévku, spíš jde o cuketovou „kaši“, kterou jsem začala vařit podle dietního režimu manžela, kde je povoleno neomezené množství zeleniny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1
Reklama
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Cuketová polévka s hráškem a mátou

Komentáře

  1. HelenaPa   21.08.2014 | 19:27 | reagovat |

    Polévku jsem naředila a přimíchala lžíci jogurtu. Byla výborná, dávám 1.

  2. Mášenka M   25.08.2011 | 13:08 | reagovat |

    Polévka je výborná a dá se jíst i v chladnějším stavu. Možná příště zkusím z úsporných důvodů vyměnit parmazán za nivu.

  3. sarka rudlova   28.07.2011 | 20:49 | reagovat |

    Skvělá i bez máty. Vody jsem dala podle oka, cukety taky.

  4. houba   20.06.2011 | 14:12 | reagovat |

    To bych chtěl vidět, jak se ve 200 ml vaří 3 cukety. :-D

    1. pippiva   20.06.2011 | 19:04 | reagovat |

      Uplne normalne. Cuketa nemusi byt kompletne ponorena, klidne staci vodou pokryt jen dno , za 10 minut je cuketa uvarena (take proto, ze sama o sobe obsahuje spoustu vody). Samozrejme s poklickou. ;-)

      1. pippiva   20.06.2011 | 19:05 | reagovat |

        ...a na mirnem ohni.

      2. recepty73   21.06.2011 | 18:05 | reagovat |

        ...polévka je určitě krémová ;-) :-P !... z dob, kdy se u nás v hojném množství začala pěstovat cuketa, díky okurkové plísni, lidé z ,,úsporných,, důvodů (hamty,hamty :-D ) pěstovali co největší kusy :-$ , takže ze 3 - 4 kusů by si nakrmila školní jídelnu :-D :-D :-D , proto asi ten dotaz :-\ ;-) .

        1. pippiva   21.06.2011 | 19:53 | reagovat |

          ...to abych ty cukety zacala vazit. 8-)

        2. Jenny   25.06.2011 | 15:15 | reagovat |

          Jenze, ony se prodávají malé cuketky, jsou mnohem chutnější :)))

          1. pippiva   27.06.2011 | 10:44 | reagovat |

            Cukety, ktere kupuji a pouzivam, maji 15-20 cm. Vetsi se nam tady snad ani neprodavaji... :-\ A samozrejme souhlasim, cim mensi cuketa tim chutnejsi ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web