Autor:

Vánoční hruškový závin

Snadné
Těsto
Listové těsto 500 g
Vejce 1 ks
Náplň
Fíky 50 g
Datle 50 g
Rozinky 50 g
Hnědý rum 100 ml
Kompotované hrušky 300 g
Cukr 50 g
Mandle
loupané
50 g
Vánoční hruškový závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s nakrájenými hruškami (opět na malé kostky) a cukrem. Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm, rozetřeme na něj náplň, posypeme sekanými mandlemi a srolujeme. Vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Vánoční hruškový závin

Komentáře

  1. Alina   04.12.2005 | 19:40 | reagovat |

    Moc dobré

  2. Stanislava Novotná   08.10.2005 | 19:16 | reagovat |

    Tenhle recept mám z nějakého časopisu vystřihnutý a je moc dobrý, dělala jsem na Vánoce a měl velikánský úspěch

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web