Vánoční hruškový závin

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g listové těsto
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 50
      g fíky
    • 50
      g datle
    • 50
      g rozinky
    • 100
      ml hnědý rum
    • 300
      g kompotované hrušky
    • 50
      g cukr
    • 50
      g mandle loupané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s nakrájenými hruškami (opět na malé kostky) a cukrem. Těsto vyválíme na plát silný asi 3 mm, rozetřeme na něj náplň, posypeme sekanými mandlemi a srolujeme. Vrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Alina
    Alina |

    4. 12. 2005 19:40

    Moc dobré

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    8. 10. 2005 19:16

    Tenhle recept mám z nějakého časopisu vystřihnutý a je moc dobrý, dělala jsem na Vánoce a měl velikánský úspěch