Vánoční chlebíček

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 140
      g datle
    • 70
      g fíky
    • 30
      g rozinky
    • 80
      g ořechy
    • 60
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 50
      g pomerančová kůra
    • prášek do pečiva trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Datle, fíky, rozinky, ořechy, pomerančovou kůru nadrobno nasekáme, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Jakmile se všechno spojí, tak vytvoříme asi 3 válečky o průměru cca 3,5 cm. Dáme na plech na pečící papír nebo folii a potřeme bílkem. Pečeme na 170 °C. Po vychladnutí zabalíme do alobalu nebo folie.
Zařazení: Moučníky Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • poho-da
    poho-da |

    2. 11. 2012 13:32

    Vyzkoušela jsem s bezlepkovou moukou a přidala jeden žloutek,aby lépe drželo pohromadě, zbývajícím bílkem jsem potřela, před chvílí jsem vytáhla z trouby, a chutná i teplé. Doporučuji!

  • Drahoslava Klímová  MUDr.
    Drahoslava Klímová MUDr. |

    8. 11. 2007 17:22

    Recept vyzkouším,ale nevím jak dloho péci Děkuji za radu.

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    22. 10. 2007 17:23

    Tehle chlebíček se dá hned jíst. Balím do alobalu, aby neztvrdl.

  • Hela -
    Hela - |

    22. 10. 2007 16:34

    Něco velmi, velmi podobného peču i já. Je to takové pohlazení v přemíře všeho přeslazeného vánočního pečiva. Peču to ale ve formě na srnčí hřbet. Uchovávám do vánoc v alobalu (je dobré nechat alespoň 14 dní rozležet) . Pak krájím na plátky, plátky na poloviny a ješte jednou na polovinu a vzniknou krásné trojúhelníčky s kulatým vrchem .