Autor:

Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný

90 minut PT0H90M
Snadné
na těsto
Rozinky 300 g
Kandované ovoce
(nejlépe směs)
100 g
Citronová kůra  
Hnědý rum 100 ml
Hladká mouka 180 g
Prášek do pečiva 2 lžička
Cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Skořicový cukr 1 balíček
Hera
(změklé)
100 g
Vejce 3 ks
Na pokapání
Hnědý rum 75 ml
Na ozdobení
Rybízový džem 3 lžíce
Voda 1 lžíce
Čokoláda na vaření 70 g
Ještě potřebujeme
Srnčí hřbet
(forma 30 x 11 cm)
 
Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní, Pečiva

1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc namočené.

2. V míse promícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr, Heru, vejce. Vše zpracujeme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do hladké směsi. Do směsi ručně vmícháme namočené ovoce (odkapané).

3. Těsto nalijeme do vymazané, moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C
Horkovzdušná trouba: 150°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: 70 minut

4. Chlebíček pokapeme rumem a necháme asi 10 minut stát ve formě. Poté vyklopíme z formy a necháme na kuchyňské mřížce vychladnout.

5. Na ozdobení svaříme v kastrůlku džem s vodou (ve vodní lázni) a pomocí mašlovačky potřeme povrch chlebíčku. Necháme vychladnout a ztuhnout.

6. V kastrůlku si rozvaříme čokoládu na vaření (ve vodní lázni) a polijeme chlebíček čokoládou.

- Džem je tam proto aby nebyl tolik suchý
- Můžete přidat pár kapek rumu do těsta
- Můžete ještě chlebíček ozdobit marcipánovými hvězdičkami

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Domácí vánoční rumový chlebíček vláčný

Komentáře

  1. linda klein   12.05.2015 | 23:20 | reagovat |

    Naprosto skvele! Rozinek jsem dala mnohem mene nez je uvedeno. Pouzila jsem oranzadu, nasekane vlasske orechy, smes kandovaneho ovoce. Chlebicek jsem potrela malinovou marmeladou a polela cokoladou. Pekla jsem v horkovzdusne troube na 155°C asi pul hodiny. Chlebicek je nadychany, nadherne provoneny rumem. Velmi brzy rada zopakuji :-)

  2. Aphra   06.04.2015 | 19:20 | reagovat |

    Výborný, přestože nejsem moc zdatná kuchařka na "sladké", dělala jsem na velikonoce a u koledníků byl úspěch - zmizel jako první ze stolu. Jen jsem dala rozinek polovinu (bohatě stačilo) a pekla ve dvou menších formách polovinu doby. Příští rok určitě zopakuji.

  3. Pavka   31.03.2013 | 15:21 | reagovat |

    I když jsem ho dělala na velikonoce,byl opravdu moc dobrý :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web