Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g listové těsto cereální NOWACO - v balení 3 ks
    • hrušky nebo jablka - oloupaná, nastrouhaná na plátky či nudličky
    • 80
      g máslo cca
    • 2
      ks rohlík starší, nejlépe loupáčky, cca 1 -
    • skořice - mletá dle chuti
    • citronová kůra dle chuti
    • rozinky máčené v rumu, dle chuti
    • nasekané ořechy nebo strouhaný kokos, dle chuti
    • vanilkový cukr nebo krupicový, dle chuti
    • rozšlehané vejce na potření
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cereální těsto necháme rozmrazit, vyválíme z něj na pomoučněném stole tři čtverce cca 25x25 cm. Na každý plát nastrouháme vrstvičku starších loupáčků (rohlíků), která nám podrží přebytečnou šťávu z hrušek či jablek při pečení. Na strouhankovou vrstvu dáme vrstvu jablek či hrušek, poklademe plátky másla, osladíme dle chuti, přidáme dle chuti ořechy, kůru, kokos či rozinky (brusinky) a opatrně, ale pevně zavineme, konce pevně přitiskneme k sobě. Šišky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pokrájíme na dílky a před podáváním můžeme pocukrovat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.