Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Kari
    • 1
      lžička kurkuma
    • 200
      g sojové boby
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks knorr bohatý bujon zeleninový
    • 1
      lžíce vegeta
    • 1
      svazek koriandr nasekat
    • 1
      ks zázvor asi o velikosti palce
    • 500
      g batáty
    • 1
      kelímek bílý jogurt
  • Tofu
    • 1
      balení tofu
    • 1
      hrst sezamová semínka na obalovani
    • 1
      hrnek bílá mouka na obalovani
    • 1
      ks rozšlehané vejce na obalovani
    • 1
      lžička vegeta do mouky na obalovani

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kari:
2
Ve vetším hrnci osmažíme na oleji velmi hrubě nakrájenou cibuli (červenou a bílou), česnek a zázvor. Přidáme kurkumu, vegetu a krátce osmažíme.
3
Nakrájíme na větší kostky oloupané batáty (sladké brambory) a přidáme do hrnce. Zalejeme vodou tak, aby vše bylo akorát pod vodou a přidáme sójové boby. POZOR: sójové boby se musí zhruba 4 hodiny nechat máčet ve vodě před vařením, aby změkly.
4
Necháme asi 30 minut vařit do změknutí brambor. Přidáme na hrubo nasekaný koriandr, zeleninový masox a dokořeníme podle chuti solí.
5
Tofu:
6
Tofu vyndáme z balení a necháme odkapat. Nakrájíme na větší kostky.
7
Kostky obalíme tradiční metodou ovšem ne ve strouhance, ale v sezamových semínkách. Do mouky přidáme lžičku vegety pro ochucení jinak poměrně nevýrazného tofu.
8
Na rozpálené pánvičce s olejem osmažíme tofu ze všech stran (nebo jak se to povede a podle trpělivosti), až semínka začnou hnědnout.
9
Závěr:
10
Kari podáváme do hlubších talířků, přidáme lžičku bílého jogurtu pro ochucení a rychlejší zchladnutí na poživatelnou teplotu. Kostky tofu postavíme doprostřed stolu na talíř, aby si každý strávník vzal tolik tofu, kolik chce. Společně s tofu se také dá obalit a osmažit lilek (na obrzku).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.