Autor:

Vegetariánské pirohy

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Cuketa
menší
1 ks
Mrkev
větší
1 ks
Žampiony 6 ks
Nakládaná kukuřice
100-150 gramů
 
Tymián 2 špetka
Provensálské koření 2 špetka
Česnek
prolisovaný
1 stroužek
Sůl  
Listové těsto 200 g
Žloutek 1 ks
Mléko
trocha
 
Máslo
nebo olej
2 lžíce
Vegetariánské pirohy

Postup přípravy:

Náplň:
Cuketu omyjte a nakrájejte na kousky (asi 1 cm). Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky, totéž udělejte se žampiony. Na pánvi rozehřejte máslo a opečte cuketu s mrkví. Po pár minutách přidejte žampiony a jako poslední kukuřici. Přidejte tymián a provensálské koření i prolisovaný česnek. Osolte a promíchejte. Pokud máte rádi pikatnější, můžete přidat i chilli papričku. Když už je cuketa skoro hotová, odstavte z plamene a nechte trochu vychladnout, abyste se nespálili až budete plnit pirohy.

Piroh:
Rozšlehejte vidličkou žloutek s trochou mléka, bude sloužit jako pojivo a na pomazání.

Polovinu balíčku (200 g) listového těsta rozválejte asi na 3 mm silný plát, pokud se vám podaří ve tvaru čtverce. Ten pak diagonálně přeřízněte tak, aby vznikly 4 trojúhelníky. Po hranách potřete žloutkovou směsí, naplňte asi 1/4 zeleninové směsi, těsto překlopte a hrany přimáčkněte.

Nebo: Těsto si rozdělte na 4 stejné části a z každé vyválejte plát (asi 3 mm silný) ve tvaru menšího kruhu. Pak postupujte stejně jako u trojúhelníků.

Pirohy dejte opatrně na plech s pečícím papírem - píchněte do každého párkrát vidličkou, aby mohla unikat pára, potřete žloutkovou směsí a dejte do rozehřáté trouby (asi 200°C) na 10-15 minut (podle velikosti vašich pirohů).

Zeleninová směs mi vyšla na 4 pirohy. Použila jsem listové těsto Spar (400 g balení), ale potřebovala jsem asi jen tři čtvrtě. Půlkruhové pirohy sice (podle mého názoru) vypadají lépe, ale je s nimi trochu víc práce (válení - každé zvlášť). Trojúhelníčkové jsem nazvala „línější“ variantou. ;-) Doufám, že vám v tom pomůžou fotografie v galerii.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Vegetariánské pirohy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web