Autor:

Vegetariánské pirohy

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Cuketa
menší
1 ks
Mrkev
větší
1 ks
Žampiony 6 ks
Nakládaná kukuřice
100-150 gramů
 
Tymián 2 špetka
Provensálské koření 2 špetka
Česnek
prolisovaný
1 stroužek
Sůl  
Listové těsto 200 g
Žloutek 1 ks
Mléko
trocha
 
Máslo
nebo olej
2 lžíce
Vegetariánské pirohy

Postup přípravy:

Náplň:
Cuketu omyjte a nakrájejte na kousky (asi 1 cm). Mrkve oloupejte a nakrájejte na plátky, totéž udělejte se žampiony. Na pánvi rozehřejte máslo a opečte cuketu s mrkví. Po pár minutách přidejte žampiony a jako poslední kukuřici. Přidejte tymián a provensálské koření i prolisovaný česnek. Osolte a promíchejte. Pokud máte rádi pikatnější, můžete přidat i chilli papričku. Když už je cuketa skoro hotová, odstavte z plamene a nechte trochu vychladnout, abyste se nespálili až budete plnit pirohy.

Piroh:
Rozšlehejte vidličkou žloutek s trochou mléka, bude sloužit jako pojivo a na pomazání.

Polovinu balíčku (200 g) listového těsta rozválejte asi na 3 mm silný plát, pokud se vám podaří ve tvaru čtverce. Ten pak diagonálně přeřízněte tak, aby vznikly 4 trojúhelníky. Po hranách potřete žloutkovou směsí, naplňte asi 1/4 zeleninové směsi, těsto překlopte a hrany přimáčkněte.

Nebo: Těsto si rozdělte na 4 stejné části a z každé vyválejte plát (asi 3 mm silný) ve tvaru menšího kruhu. Pak postupujte stejně jako u trojúhelníků.

Pirohy dejte opatrně na plech s pečícím papírem - píchněte do každého párkrát vidličkou, aby mohla unikat pára, potřete žloutkovou směsí a dejte do rozehřáté trouby (asi 200°C) na 10-15 minut (podle velikosti vašich pirohů).

Zeleninová směs mi vyšla na 4 pirohy. Použila jsem listové těsto Spar (400 g balení), ale potřebovala jsem asi jen tři čtvrtě. Půlkruhové pirohy sice (podle mého názoru) vypadají lépe, ale je s nimi trochu víc práce (válení - každé zvlášť). Trojúhelníčkové jsem nazvala „línější“ variantou. ;-) Doufám, že vám v tom pomůžou fotografie v galerii.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Recepty na dipy, které korunují vaše dílo Články z

Komentáře k receptu: Vegetariánské pirohy

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web