Velikonoční beránek

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 5
      ks žloutek
    • citronová šťáva
    • vanilkový cukr
    • 300
      g hrubá mouka
    • 5
      ks bílek
  • Na vymazání formy
    • 30
      g máslo
    • 30
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr třeme do pěny asi 30 minut. Potom přidáme citronovou šťávu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a zlehka promícháme. Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou, rozetřeme do ní těsto a v středně vyhřáté troubě upečeme do růžova asi 45 minut. Upečeného beránka opatrně vyklopíme a podle zvyklosti ozdobíme.
Zařazení: Moučníky Bábovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • elena
    elena |

    22. 4. 2014 14:39

    Je vinikajicí moc mi chutnal šel i dobře vyklopit :-)

  • lenička
    lenička |

    16. 4. 2014 18:43

    Možná bude dobrý ,ale ještě sněm ho nedělala tet ho du z mojí mamkou dělat

  • anna
    anna |

    16. 4. 2014 18:41

    Ne je dobrý :'( :'( O:-)

  • Alena
    Alena |

    31. 3. 2013 19:04

    Beránek šel krásně vyklopit, ale je to na mě moc suché.. :(

  • Orinka
    Orinka |

    31. 3. 2013 12:03

    včera jsem beránka upekla a nemá chybku...bezvadně šel vyklopil, nic se nikde neulomilo, je chutný...těsta bylo fakt hodně, tak jsem ještě naplnila formu na maličkou bábovku. Dík za ten recept...byl to můj první pokus a vyšel...takže mě to neodradilo a směle budu péct dál :))

  • růža
    růža |

    31. 3. 2013 11:45

    tam není napsaný prášek do pečiva tak nevím zda se dá či nééé :-!

  • Vavra
    Vavra |

    11. 3. 2013 13:11

    Spálilo se mi to :'(

  • Mirth
    Mirth |

    10. 4. 2012 22:10

    Těsto se krásně povedlo, jen ho bylo zbytečně moc, naplnila jsem ještě srnčí hřbet :-) Jinak dobré, ale krapet suché, marmeláda to zachránila.

  • Lidas
    Lidas |

    7. 4. 2012 11:56

    Beránka jsem právě dopekla. Úžasný, super šel vyklopit, zlaťoučka barvička. Jen bylo více těsta, tak jsem udělala bochánky do muffinových formiček. SUPER!

  • Natálie
    Natálie |

    21. 4. 2011 21:49

    Doporučuji péct na 170-180 °C :-) :-) Jinak byl výborný dávám za 1.. ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    13. 4. 2011 12:50

    Děkuji za upozornění, do receptu jsem doplnila... Tohle nemá konce :'( :'(

  • RauM
    RauM |

    13. 4. 2011 12:43

    já jenom koukám, že v receptu není množstí mouky, naštěstí jsem si pročítala komentáře ;-)

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    27. 3. 2010 18:39

    Něco jsem udělala špatně, i když netuším co, těsto je dost tuhé. Nebo to tak možná má být? Nevím o tom, že bych udělala nějakou chybu, sladké peču často...

  • marča
    marča |

    23. 3. 2008 15:06

    jak vidím tak nám s mamkou taky vyteče,máme moc těsta kvůli pěně-dali jsme tam hodně toho citronu.No ale už se mi zbíhaj sliny,doufám že to bude dost dobrý.

  • Lucka
    Lucka |

    23. 3. 2008 10:20

    Tak právě jsem ho vytáhla z trouby, vypadá skvěle. Mám radu pro ty, kterým nejde "vyklopit". Když ho vytáhnete z trouby, přiložte na formu utěrku namočenou ve studené vodě....a formu zchlaďte (několikrát opakujte),můžete i objet okraje nožíkem.

  • Monča
    Monča |

    22. 3. 2008 12:36

    ..na kolik stupňů?

  • Pavel Porubský
    Pavel Porubský |

    20. 3. 2008 15:28

    Tak těsto na tohoto beránka je skvělé, jen mi mírně přetekl, ale vůbec to nevadilo. Příště mi výjde z takové dávky udělat ještě srnčí hřbet. Nejhorší na tom je, že sotva jsem ho upekl, tak se mé děti do toho ihned pustili a zítra peču znovu dalšího beránka. Jen na vymazání místo mouky bych doporučoval dát strouhanku a potom jde beránek krásně vyklopit.

  • Anita
    Anita |

    20. 3. 2008 10:05

    Verčo, pořádně vymazat máslem či olejem a vysypat všude hrubou moukou, a to do obou forem. Po upečení zabalit formu do mokré a vyždímané utěrky. A poté vyklopit. Takhle mi to vždycky funguje. Jiná rada mě nenapadá. :)

  • verča
    verča |

    16. 3. 2008 10:55

    Tak těsto je dobrá,akorát se mi nepodařil vyklopit.Poradíte jak na to?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 4. 2007 13:51

    tak zkoušela jsem upéct a z žádné formy jsem no nevyklopila. Ani z teflonové, ani ze staré smaltované. Nevím, kde se stala chyba

  • Adéla
    Adéla |

    7. 4. 2007 21:31

    Těsto je chuťově výborné, ale fakt ne na to, aby drželo tvar - je moc měkké a hroutí se

  • Lucka
    Lucka |

    6. 4. 2007 08:42

    To je jasne,že 2 vejice a 5 žloutků je hned do těsta a z pěti bílků se udělá sníh.

  • Jana Š.
    Jana Š. |

    5. 4. 2007 23:23

    Právě jsem dopekla. Krásně se vyklopil, manžel nevydržel a už nemá prdelku ....(beránek). Zítra peču znova. Děkuji za recept. Určitě dávám 1!

  • Věra
    Věra |

    5. 4. 2007 08:54

    Není toho těsta moc do staré kameninové formy? Děkuji

  • Vlasta Kopová
    Vlasta Kopová |

    4. 4. 2007 22:32

    Teda beránek je opravdu dokonalý, dělali jsme s maminkou dva, a jeden nám trochu vytekl-tak jsme aspoň mohli ochutnat:-), ale ten druhý byl výstavní, polily jsme je polevou, a jsou opravdu nádherní, voňaví...

  • Lien Süesová
    Lien Süesová |

    4. 4. 2007 20:10

    Prášek do pečiva se nedává!Ano vajec celkem 7!Prostě 2 celá vejce,pak 5 žloutků a 5 bílků,takže z 5-ti vajec sebereme žloutky a bílky :)

  • Anonym
    Anonym |

    16. 4. 2006 09:40

    Vajec dohromady 7!

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    11. 4. 2006 08:56

    Nedává.

  • Michaela Kundrtová
    Michaela Kundrtová |

    10. 4. 2006 17:05

    Mám stjný dotaz jako pí Marie.Prášek do pečiva se nedává?Díky za odpověď.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    10. 4. 2006 13:56

    30 g másla a 30 g hrubé mouky je na vymazání a vysypání formy.

  • Zita
    Zita |

    10. 4. 2006 13:50

    Proč 300g hrubé mouky a poté 30g hrubé mouky?

  • Anonym
    Anonym |

    26. 3. 2006 20:54

    Tak kolik těch žloutků do těsta patří?

  • Anonym
    Anonym |

    28. 3. 2005 00:00

    2 vejce a 3 žloutky, proto 5 bílků, je to napsaný

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2005 19:44

    Aby bylo těsto nadýchanější

  • Mirka Bendová
    Mirka Bendová |

    19. 3. 2005 10:01

    Proč jenom ze 2vajec ale 5 bílků?

  • Marie
    Marie |

    16. 3. 2005 09:46

    Prášek do pečiva se nepřidáva?Na kolik stupnů se to peče v horkovzdušné troubě?Děkuji