Autor:

Šlehačková roláda

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Moučkový cukr 100 g
Kakao 3 lžička
Hladká mouka 1 lžíce
Šlehačka
Šlehačková roláda

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, mletý cukr, kakao a mouku. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech a v mírnější troubě upečeme. Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout.

Po vychladnutí roládu rozbalíme, sundáme papír a naneseme ušlehané šlehačky a znovu opatrně stočíme. Dáme vychladit do chladničky. Lehounká, výtečná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Šlehačková roláda

Komentáře

  1. nadina   06.08.2016 | 20:26 | reagovat |

    mám pocit ,že polovina z vás dává pečící papí opačnou stranou - :-P nikdy problém nemám a kupuji jaký zrovna je !

  2. nicoolka753   24.10.2015 | 13:38 | reagovat |

    Já mám v plánu do této rolády přidat celý banán. :-D ;-) :-)

  3. Jarmil   23.08.2015 | 15:26 | reagovat |

    Rolada je moc dobra dělala jsem jí už mockrat ale vždy nastal problem když jsem roladu rozmotavala docela se trhala.Nejlepší je po stočení roladu zabalit do mokre utěrky potom jde pečící papír krasně sundat.Dobrou chut.

  4. Gabriela   11.06.2014 | 11:32 | reagovat |

    Roládu mám upečenou, už čeká na vychladnutí :) Doporučuji přidat do šlehačky ještě jahůdky, je to moc dobré :) a roládu po zabalení ještě zabalím do vlhké utěrky, ať jde pak lépe dolů pečící papír :-)

  5. Martina   26.01.2014 | 15:09 | reagovat |

    Tak tato roláda se mi skvěle povedla.Těsto šlo z papíru nádherně odlepit, netrhalo se, papír jsem neolejovala a použila jsem obyčejnou značku Aro z Albertu. Do šlehačky jsem dala dva ztužovače a dvě lžička zeleného čaje Matcha. Upečené těsto jsem pomazala touto jemně zelenkavou šlehačkou a doprostřed jsem dala zástup červených pevných zavařených jahůdek. Malá plechovka z Alberta asi kolem 15 Kč. Na druhý den se roláda nádherně krájela a měla jsem s ním při návštěvě úspěch.
    P.S.: Nepracuji v Albertu :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web