Autor:

Šlehačkový jablkový závin

Střední
Ingredience
Jablka
cca 1-1,5 kg
 
Citronová šťáva 1 lžíce
Moučkový cukr
(moučka)
100 g
Hladká mouka 230 g
Sůl 1 špetka
Olej 2 lžíce
Mléko
-dle potřeby
 
Máslo 20 g
Šlehačka 120 ml
Vejce 1 ks
Cukr na posypání
,nebo šlehačku na dozdobení
 
Mandle
-nasekané (ořechy, kokos...)
50 g
Šlehačkový jablkový závin

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy, Záviny, Dezerty

Mouku, cukr, sůl, olej smícháme, dle potřeby přilijeme mléko (po lžících) a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. Připravené těsto rozválíme(3-4 mm) na pomoučněném vále na obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem a ušlehanou smetanou tak, aby zůstaly asi 3 cm široké volné okraje. Na šlehačku rozložíme plátky jablek, posypeme je mandlemi (ořechy, rozinkami...) a obdélník stočíme do závinu,okraje zahneme dospodu. Přendáme opatrně na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme na cca 200 °C dozlatova. Po vychladnutí posypeme cukrem nebo dozdobíme šlehačkou.

* Mandle, ořechy... můžeme před přidáním do závinu nasucho opražit.
* Těsto neděláme příliš slabé!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Vanilkové semifredo Domácí zmrzliny a sorbety - to nejlepší letní mlsání Články z

Komentáře k receptu: Šlehačkový jablkový závin

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web