Sváteční mandlové rohlíčky

Hodnocení:

Moje:

40 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hladká mouka
    • 30
      g moučkový cukr
    • 100
      g mleté mandle (jemně mleté)
    • 2
      ks žloutek
    • 70
      g máslo
    • sůl
  • Na obalení
    • 120
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy prosejte mouku s cukrem, přidejte mandle, změklé máslo a žloutky rozmíchané se solí. Zpracujte na těsto, utvořte bochánek, zabalte do fólie a nechte ho 2 hodiny při pokojové teplotě odležet. Pokud je těsto příliš řídké, dejte ho nejprve na hodinu do ledničky. Na pomoučněném válu těsto rozválejte na plát silný zhruba 3 mm a nakrájejte na trojúhelníčky široké asi 8 cm a dlouhé 9 cm. Trojúhelníčky od spodní strany směrem ke špičce stočte do rohlíčků. Klaďte je na plech pokrytý pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170 °C a upečte dorůžova. V misce smíchejte moučkový cukr s vanilkovým a ještě horké rohlíčky v této směsi obalte.

Komentáře k receptu

  • mamčoun
    mamčoun |

    29. 11. 2011 19:16

    bochánek? Vždyt se těsto sype jako žmolenka :-( .Neni tam něco špatně? =-O