Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Hodnocení:

Moje:

70 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g cukr krupice
    • 300
      ml mléko
    • 1
      lžička agar-agar
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks kdoule
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      lžíce nektar (hruškový)
    • 1
      ks skořice (svitek)
    • 100
      ml bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cukr nechte na středním plameni rozpustit na pánvičce a dozlatava zkaramelizovat. Promíchejte agar-agar a 3 lžíce mléka, zbylé mléko opatrně přilijte ke karamelu a dobře rozmíchejte. Nechte přejít varem a pak vychladnout, až bude tekutina jen vlažná. Přilijte k němu směs s agar-agarem, dobře promíchejte a krátce znovu svařte. Přelijte do mísy a nechte asi půl hodiny chladnout, až směs zhoustne. Občas ji prošlehejte metlou.
2
Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte ke krému. Rozdělte do sklenek a dejte do chladu. Kdoule oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jaderník. Nakrájejte na kousky, vanilku rozkrojte a vyškrabejte semínka. Kdoule, vanilku, vanilková semínka a skořici dejte do hrnce, vlijte hruškový nektar, 100 ml vody a víno. Na mírném plameni povařte asi 30 minut. Vyjměte lusk vanilky a skořici. Chcete-li, kdoule ještě trochu podrťte vidličkou a mírně vychladlý kompot podávejte s karamelovým krémem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • north face fleece sale
    north face fleece sale |

    7. 10. 2013 17:23

    We appreciate your comment, Reenie. Thank you. north face fleece sale http://www.tokatta.org