Autor:

Kokosovo-karamelový zákusek

Obtížné
Těsto
Bílek 7 ks
Moučkový cukr 280 g
Kokos
strouhaný
230 g
Polohrubá mouka 80 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Krém
Salko slazené 1 plechovka
Máslo
změklé
250 g
Poleva
Čokoláda na vaření 1 ks
Ztužený tuk 1 kostka
Kokosovo-karamelový zákusek

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky

Z bílků ušleháme sníh, přidáme cukr - šleháme do tuha, přidáme kokos, mouku a prášek do pečiva. Na pečícím papíře pečeme při 180 °C asi 20 minut (do růžova).

Krém: salko vařime 2 hodiny (aby zkaramelizovalo, otevíráme ho až vychladne). Metlami ušleháme maslo a postupně k němu přidáváme zkaramelizované salko (krém vyšleháme do hladka a natíráme na vychladlý korpus).

Poleva: čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji chvilku zchladnout (trochu ztuhne) a pak ji natíráme na krém.

Celý zákusek pak dáme do ledničky a krájíme teplým nožem (aby se nám čokoláda nelámala).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Kokosovo-karamelový zákusek

Komentáře

  1. recepty73   16.10.2010 | 22:43 | reagovat | závadný

    ...nejsem autorem,ale foto mám jako autor :-\

  2. recepty73   16.10.2010 | 22:42 | reagovat | závadný

    1*

  3. recepty 73   09.06.2010 | 16:52 | reagovat | závadný

    Čokoládou jsem jen pocákal,protože v tomhle teple bych musel roztírat kosmickou rychlostí :-)) , korpus jsem i rozkrojil a natíral i uvnitř.Musím říct,že je to velice povedený zákusek.Posílám velkou jedničku!Jiří

  4. Ivana Samcová   22.03.2007 | 8:14 | reagovat | závadný

    Sice na mě dost sladké, ale výborné! Už rozdávám reept. Díky za recept.Ivana

  5. Di   01.09.2006 | 9:30 | reagovat | závadný

    Přestože si na pečivo mažu většinou másla rostlinná (Zlatá Hana, Rama Bon jour), tak do krémů dávám zásadně pravé máslo, nejen kvůli chuti, ale také kvůli konzistenci. Maximálně doplňuji kouskem Hery - na 200 g másla, 50 g Hery. Je to lety vyzkoušené a mnohem lepší než když použijete tuk, který kombunuje pravé a rostlinné máslo.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web