Grilovaný hermelín

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hermelín podle počtu strávníků
    • 1
      dl olej
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 5
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být), směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 1 hod. rozležet. Poté grilujeme na dřevěném uhlí.
2
Výborná příloha k tomu je česneková bageta a zeleninový salát.
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    13. 8. 2013 20:04

    Osvědčená klasika, nesmí chybět na žádné grilovačce :)

  • hnus
    hnus |

    15. 7. 2011 19:15

    tatarka a grilovací koření plný umělejch sraček - opravdu luxusní záležitost :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    19. 8. 2009 13:34

    Zkuste místo grilovacího koření použít Mexiko od Kotányi (a bez česneku, i když to může být výborné, ale to nemám odzkoušené), je to fakt bomba :-)

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    17. 8. 2009 09:10

    taky mame moc radi, grilujem 5min z kazde strany a delam k tomu dipik z tatarky hellmans, jogurtu a brusinek

  • Ren
    Ren |

    29. 8. 2007 07:00

    Opravdu luxusní záležitost:)

  • Makytka
    Makytka |

    30. 7. 2007 10:08

    Fakt je dobré hermelín obložit nakolečka nakrájenou cibulí.

  • Jana V.
    Jana V. |

    27. 7. 2007 03:33

    20 min z každé strany mi přijde hodně.Ale je to vážně lahůdka,u nás při grilování nesmí chybět.Naprosto souhlasím s Milanem.

  • Honza Farky
    Honza Farky |

    3. 7. 2007 11:53

    Z každé strany grilujte 20 min.Je to vyzkoušené.Nebojte se většího žáru.NE OHEŇ.

  • Martin Nožička
    Martin Nožička |

    29. 6. 2007 17:22

    Je to mňamka, ale když se k tomu přidá olomoucký syreček nebo romadůr, trochu cibule, pak je to doslova pohádka.

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    29. 4. 2007 14:06

    Je to lahůdka, ale grilovat se musí opatrně. Krusta bílé plísně drží rozehřátý sýr pohromadě, a pokud se doba grilování přežene, tak natlakovaný sýr praskne a vyteče. Chce to vyzkoušet; bochánek sýra v alobalu se mírně nafoukne, potom obrátíme a druhou stranu už grilujeme poněkud kratší dobu. Správně ugrilovaný hermenlín by měl po opatrném otevření alobalu držet vcelku, vyteče teprve po nakrojení. Doporučuji nůši zeleniny vůkol - okurky, rajčata, ředkvičky, prostě co zahrada dá.

  • Renata Mottlová
    Renata Mottlová |

    5. 3. 2007 18:05

    je to opravdu výborné a dá se to připravit i v troubě neváhejte a vyzkoušejte.

  • Karel NOvuk
    Karel NOvuk |

    24. 2. 2007 07:57

    Opravdu vynikající, doporučuji každému, kdo má rád MŇAMKY.

  • RADEK BUDINA
    RADEK BUDINA |

    9. 2. 2007 20:11

    ktomu udělat plněnou papriku nivou potřenou medem a ugrilovat dobrou chuť

  • Martin
    Martin |

    5. 2. 2007 14:25

    Na tý pánvičce si ho dělám přes zimu a bez pokličky, když se nedá grilovat. Stačí tak 3-4 minutky z každý strany.

  • Hedvika
    Hedvika |

    22. 1. 2007 00:13

    Kdysi, jako studentky jsme si dělaly "grilovaný " hermelín úplně stejně, v alobalu,okořeněný,jen ne na grilu,ten jsme neměly ,ale v obyčejné pánvičce s pokličkou, na elektrické plotýnce.A jaká to byla dobrota!To jsou takové prima studentské fígly.

  • Hana P.
    Hana P. |

    21. 1. 2007 17:30

    Vůbec, ale vůbec se mi to nepovedlo.Sýr se celý roztekl, nebylo to dobré. Holt se někde stala chyba.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    17. 10. 2006 09:28

    Záleží na teplotě při které děláte. Ale pokud zmáčknete hermelín v alobalu a jde to lehce, je už hotový.

  • Fanda Vaněk
    Fanda Vaněk |

    16. 10. 2006 20:40

    Vypadá to naprosto skvěle. Chystám se to zkusit. Jen se chci zeptat, jak dlouho grilovat aby se hermelín neroztekl. Děkuji za odpoveď.

  • Štěpánka Kozelková
    Štěpánka Kozelková |

    7. 9. 2006 16:04

    Je to nejlepší. Nejím maso a tento hermelín my vždycky všichni masožrouti závidí:)

  • Vendula Strakošová
    Vendula Strakošová |

    9. 8. 2006 11:36

    Jednoduché, výborné. Dobrá obměna když se pořád griluje maso nebo klobásky.

  • Jana
    Jana |

    2. 8. 2006 08:03

    Tenhle způsob přípravy Hermelínu je naprosto skvělý.U nás doma ho všichni chtějí při každém grilování.Nenecháváme ani odležet.Dávám trochu oleje a grilovacího koření.Výborné.

  • Ilona
    Ilona |

    9. 7. 2006 14:00

    Souhlas. Fakt dobrota. A má dieta je nenávratně v p....

  • Karel Velfl
    Karel Velfl |

    29. 6. 2006 13:03

    Je to prostě žrádlo !

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    26. 5. 2006 11:24

    Na uhlí je sice lepší, ale ani pečením v troubě nic nezkazíte.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 5. 2006 21:40

    Chci se jenom zeptat,jestli se může grilovat v troubě?

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    24. 5. 2006 21:23

    Naprosto dokonalé.Chtěla jsem nechat manželovi,ale měl prostě smůlu.Nezbylo.Snad někdy jindy.

  • Eva Budková
    Eva Budková |

    24. 5. 2006 15:43

    Výborné. Málem jsme se o něj doma utloukli. Původně jsem grilovala jenom jeden jako slaná třešínka (na sladké nejsme) po vydatném nedělním obědě, ale po této zkušenosti budu vždy grilovat minimálně jeden na osobu.

  • Barča
    Barča |

    15. 5. 2006 11:34

    Jednoduché a vynikající. Hlavně manžel se mohl utlouct.

  • Pavlína
    Pavlína |

    9. 5. 2006 16:43

    Dobrý den! Já hermelín ještě rozříznu a proložím šunkou a zavařenou zeleninovou směsí Tompa. Pustí to i trochu šťávy.

  • Anonym
    Anonym |

    30. 4. 2006 14:24

    Cca 6-8 min z každé strany. Záleží jak máte rozpálený gril. Pozná se to podle toho, že když ten zabalený balíček zmáčknete - je to měkké.

  • Vanessa M
    Vanessa M |

    30. 4. 2006 02:18

    Hermelin miluju, ale mam dotaz, jak dlouho se to griluje?

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    26. 4. 2006 14:02

    V tom alobalu. A pořádně zabalit, aby vám nevytekl

  • Vendula Strakošová
    Vendula Strakošová |

    26. 4. 2006 11:19

    Možná, že je to všem jasné, ale já bych se chtěla zeptat na jednu věc. Ten naložený hermelín grilujete i v tom alobalu nebo přímo. Díky za odpověď.

  • Airan
    Airan |

    24. 4. 2006 12:04

    Dekuji za dobry napad, vyzkousim hned pristi vikend. Hermelin muzeme na vsechni spusoby:-))

  • Jana
    Jana |

    24. 4. 2006 10:21

    Tak tohle už děláme na grilu od loňska a je to vážně lahůdka.Sýr se rozteče jen uvnitř,tvar si podrží a to koření mu dá chuť.Zkuste!