Grilovaný candát na rajčatech

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
6
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks citron
    • zázvor (malý kousek)
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 800
      g candát (filety)
    • 1
      kg rajčata
    • 400
      g žlutý meloun
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks pomeranč
    • 3
      lžíce balzamikový ocet
    • 0,5
      svazek bazalka
    • 0,5
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této marinády naložte na kousky nakrájenou rybu. Očištěná rajčata nakrájejte na plátky, dužninu melounu na kousky. Z octa, pomerančové šťávy a rozdrceného česneku prošlehejte zálivku, osolte ji a opepřete, promíchejte s rajčaty a melounem. Rybu opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi a podávejte se salátem posypaným lístky bazalky.

Komentáře k receptu

  • Marp
    Marp |

    28. 6. 2013 17:42

    http://ekupto.cz/zahrada/akce-grilovaci-sezona - AKCE Grilovací sezóna ;-)

  • zofka2011
    zofka2011 |

    31. 7. 2012 11:33

    Candáta jsem na grilu ještě nezkoušela, ale asi to nebude špatné. Koupili jsme si na gril tenhle litinový tál http://www.grilykrby.cz/products/litinovy-tal-pro-kotlove-grily/, tak recept určitě vyzkouším, mohlo by to chutnat i dětem.