Candát s chřestem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g candát filety
    • hrubá sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka na pomoučnění
    • olivový olej na pánev
    • 2
      lžíce máslo (1 k candátovi + 1 k restování chřestu)
    • 8
      ks bílý chřest
    • 8
      ks chřest zelený
    • sůl
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 150
      g hrášek vyloupaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek másla.
2
Chřesty oloupejte, odřízněte dřevnaté konce a vložte do vroucí osolené vody s troškou cukru. Krátce povařte. Hrášek vařte zvlášť asi 2 minuty, slijte a zchlaďte. Na másle orestujte chřest společně s hráškem.
3
Připravte si hráškové pyré: na másle zpěňte cibuli nasekanou na kostičky, zalijte vývarem, přidejte mražený hrášek a 3 minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu, osolte, opepřete a rozmixujte. Propasírujte do hladkého krému.
4
Na talíř servírujte nejdříve hráškové pyré, pak chřest, hrášek a navrch položte filety candáta. Ozdobte nasucho opraženými piniovými oříšky, řebříčkem nebo petrželkou.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.