Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cherry rajčátka
    • 250
      g mozzarella
    • 2
      ks šalotka
    • 0,5
      svazek bazalka
    • 100
      g olivy 1:1 zelené a černé
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyjeme rajčata a rozpůlíme je. Větší kousky rozčtvrtíme. Osušíme mozzarellu a nakrájíme ji na plátky. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kolečka. Bazalku opereme, jemně osušíme a otrháme lístky. Nasekáme je na drobné kousky. Slijeme olivy.
2
Připravíme marinádu. Smísíme ocet s olejem. Oloupeme a utřeme česnek. Vmícháme jej do dresinku, přidáme sůl s pepřem a nakonec i šalotku. Na talířky rozdělíme pokrájená rajčata, posypeme je zelenými i černými olivami a poklademe plátky sýra. Přelijeme česnekovým dresinkem a posypeme bazalkou. Salát skvěle chutná s křehkým pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SonaH
    SonaH |

    1. 9. 2012 23:07

    Místo červ. vin. octa, který je trochu agresívnější jsem dala balsamikový a stačila nám 1-2 lžíce i tak. Olivy jsem pokrájela (použila jsem kalamata). K tomu jsme si dali zapečené toasty a večeře nám chutnala.

  • Anonymous
    Anonymous |

    28. 5. 2011 15:02

    celkem dobry ,docela to chutna