Autor:

Rumový nepečený dort

Střední
Ingredience
Máslo 100 g
Moučkový cukr 100 g
Žloutek
Mléko 150 ml
Hnědý rum 150 ml
Ořechy
mleté
150 g
Rozinky 50 g
Dětské piškoty 300 g
Rybízová marmeláda  
Čokoládová poleva  
Ovoce  
Šlehačka  
Alobal  
Rumový nepečený dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dorty

Žloutky, máslo a cukr vymícháme do pěny. Přilijeme mléko s rumem, vsypeme oříšky, rozinky a promícháme. Přisypeme piškoty rozlámané na poloviny a znovu vše lehce spojíme.

Dortovou formu vyložíme alobalem nebo pevným pečícím papírem a natlačíme do ní piškotvou hmotu. Necháme v chladničce do druhého dne vychladit.

Odloupneme formu a papír, dort potřeme teplou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou, kterou rozetřeme i na strany.

Krájíme delším ostrým nožem a zdobíme šlehačkou a ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Trhanec s jablky a rozinkami Svátky jara den po dni. Ty nej velikonoční recepty - díl I. Články z

Komentáře k receptu: Rumový nepečený dort

Komentáře

  1. Zuzka   24.01.2012 | 9:12 | reagovat |

    Výborný, osvěžující dortík, nahoru jsem dala pařížskou šlehačku, mléka jsem musela trochu přidat...

  2. Zuzka   14.05.2006 | 14:02 | reagovat |

    Pokud má někdo obavy z těch syrových žloutků, stačí je vymíchat ve vodní lázni. Ale bylo to každopádně výborné.

  3. Helena   11.02.2006 | 16:52 | reagovat |

    Ja vim,ze nemate radi diskuse o syrovych zloutcich,ale v zahranici prodavaji vejce od slepic ockovanych proti salmonelose(lyon mark-anglicke) a ty se dodavaji do italskych restauraci a jsou k dostani i ve velkych supermarketech.Je dost pravdepodobne,ze jsou i v Cechach,jen se o tom nevi.Vzdyt u nas hygienici dost dohlizeji na restaurace.Tim by mohly byt veskere spory na toto ma ukonceny.Vzdy se najde nekdo,kdo predchozi diskuse necetl.

  4. Merkéta Fialová   11.02.2006 | 11:52 | reagovat |

    Vyzkoušel jsem ho taky. Rodina chválila a zařadila jsem ho mezi slavnostnější oblíbence.

  5. švestka   05.05.2004 | 19:47 | reagovat |

    Měla bych vážnou obavu z těch syrových žloutků.Jinak si myslím, že moučník může být vynikající.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web