Autor:

Rumový nepečený dort

Střední
Ingredience
Máslo 100 g
Moučkový cukr 100 g
Žloutek
Mléko 150 ml
Hnědý rum 150 ml
Ořechy
mleté
150 g
Rozinky 50 g
Dětské piškoty 300 g
Rybízová marmeláda  
Čokoládová poleva  
Ovoce  
Šlehačka  
Alobal  
Rumový nepečený dort

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dorty

Žloutky, máslo a cukr vymícháme do pěny. Přilijeme mléko s rumem, vsypeme oříšky, rozinky a promícháme. Přisypeme piškoty rozlámané na poloviny a znovu vše lehce spojíme.

Dortovou formu vyložíme alobalem nebo pevným pečícím papírem a natlačíme do ní piškotvou hmotu. Necháme v chladničce do druhého dne vychladit.

Odloupneme formu a papír, dort potřeme teplou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou, kterou rozetřeme i na strany.

Krájíme delším ostrým nožem a zdobíme šlehačkou a ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Jednohubky z kozího sýra a oříšků Tip na víkend: Oříškové variace Články z

Komentáře k receptu: Rumový nepečený dort

Komentáře

  1. Zuzka   24.01.2012 | 9:12 | reagovat |

    Výborný, osvěžující dortík, nahoru jsem dala pařížskou šlehačku, mléka jsem musela trochu přidat...

  2. Zuzka   14.05.2006 | 14:02 | reagovat |

    Pokud má někdo obavy z těch syrových žloutků, stačí je vymíchat ve vodní lázni. Ale bylo to každopádně výborné.

  3. Helena   11.02.2006 | 16:52 | reagovat |

    Ja vim,ze nemate radi diskuse o syrovych zloutcich,ale v zahranici prodavaji vejce od slepic ockovanych proti salmonelose(lyon mark-anglicke) a ty se dodavaji do italskych restauraci a jsou k dostani i ve velkych supermarketech.Je dost pravdepodobne,ze jsou i v Cechach,jen se o tom nevi.Vzdyt u nas hygienici dost dohlizeji na restaurace.Tim by mohly byt veskere spory na toto ma ukonceny.Vzdy se najde nekdo,kdo predchozi diskuse necetl.

  4. Merkéta Fialová   11.02.2006 | 11:52 | reagovat |

    Vyzkoušel jsem ho taky. Rodina chválila a zařadila jsem ho mezi slavnostnější oblíbence.

  5. švestka   05.05.2004 | 19:47 | reagovat |

    Měla bych vážnou obavu z těch syrových žloutků.Jinak si myslím, že moučník může být vynikající.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web