Autor:

Ovocné košíčky II.

Střední
Ingredience
Rostlinný tuk 250 g
Ovoce  
Hladká mouka
2 1/2 hrnku
 
Moučkový cukr
3/4 hrnku
 
Žloutek 1 ks
náplň
Vanilkový pudink 2 lžíce
Máslo 200 g
Mléko
3/4 hrnku
 
Moučkový cukr 1 hrnek
Želatina:
Želatina
čirá dortová
1 balíček
Ovocné košíčky II.

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Z mouky, tuku, cukru a žloutku zpracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odpočinout v chladnu. Potom na pomoučeném vále vyválíme do tenka, kulatou formičkou vykrajujeme kolečka, která vtláčíme do vymazaných formiček. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Po odležení dáme do košíčků trochu náplně, na ni uložíme ovoce, přičemž dbáme, aby bylo hezky barevně sladěné. Nakonec zalijeme rosolovatějící želatinou.

Náplň: mléko s pudinkovým práškem uvaříme na kaši a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, přidáváme chladnou kaši a vše dobře ušleháme.

Želatina: želatinu připravíme podle návodu na obalu. Za občasného míchání necháme vychladnout. Pomocí lžíce zaléváme ovoce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
2+
4.27 11 5 1
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Ovocné košíčky II.

Komentáře

  1. Monča   29.11.2011 | 18:38 | reagovat |

    Kolik košíčků asi uděláte z této dávky těsta? Chci je vyzkoušet!

    1. Eva   12.12.2011 | 17:05 | reagovat |

      Asi 60ks.

      1. Monča   18.12.2011 | 18:24 | reagovat |

        Děkuji. Těsto už je v lednici, zítra budu péct :-)

  2. Haninka   24.10.2011 | 11:49 | reagovat |

    Jsou jistě skvělé -vyzkouším :-D

  3. Eva Přecechtělová   29.06.2009 | 10:27 | reagovat |

    Záleží na tloušce těsta, proto vždy tak dlouho než zrůžový okraje košíčků.

  4. ticha-jana@seznam.cz Jana   25.06.2009 | 8:54 | reagovat |

    Můžu se zeptat jak dlouho a na kolik se mají péct...?

  5. Lenka Korbelová   21.03.2009 | 14:44 | reagovat |

    Já před plněním košíčky vytřu rozpuštěnou čokoládou a nechám ztuhnout a teprve pak plním krémem a ovocem.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web