Autor:

Quiche s pečeným pórkem a sýrem

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Listové těsto 400 g
Pórek 4 ks
Cukr krupice 1 lžíce
Bílý vinný ocet 2 lžíce
Máslo 2 lžíce
Sýr s modrou plísní 100 g
Quiche s pečeným pórkem a sýrem

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto, rozválené na obdélník, položte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečte je 20 minut, až hezky vyběhne a zezlátne. Pórky podélně rozřízněte a rozdělte na jednotlivé listy. Rozložte je na jiný plech, posypejte cukrem, zakápněte octem a poklaďte kousky másla. Asi 10 minut zapékejte. Upečený plát těsta posypejte kousky sýra a na 5 minut přidejte do trouby, aby se sýr roztavil. Posypejte pečenými pórky a podávejte.


Know-how

K pórkům můžete během zapékání přidat plátky hrušek, se sýrem budou báječně chuťově ladit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3-
2.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 3x)
Pražma se zeleninou v papilotě Rychlovky z moří a oceánů Články z

Komentáře k receptu: Quiche s pečeným pórkem a sýrem

Komentáře

  1. ČernáLuna   14.12.2012 | 19:21 | reagovat | závadný

    Osobně mám velmi ráda podobné typy receptů, ale musím říct, že toto nám bohužel vůbec nechutnalo. Velké kusy pórku byly velmi špatně ehm... "důstojným způsobem odkousnutnélné", navíc byly tuhé (a to i vnitřní lístky), opravdu se to špatně jedlo. Zapékala jsem přesně podle rceptu. Navíc na 4 pórky 100 g sýra jsou velmi nevyvážené. Možná kdyby se pórek nakrájel na malé kousíčky, množství sýra se zdvojnásobilo, byl by to recept dobrý, ale tak, jak to je zde napsané, nám to opravdu příliš nechutnalo. Prostě hromada pórku, který nejde ukousnout, na listovém těstě.

  2. wimpi   06.02.2012 | 19:46 | reagovat | závadný

    Dal jsem 5 proto, že mi to vůbec nechutnalo.. Když jsem vyměnil sýr za kozí čerstvý a pórek za pečenou papriku, vzniknul výborný recept.

  3. hudapeta   05.02.2012 | 19:45 | reagovat | závadný

    bylo to výborné!!!

  4. wimpi   05.02.2012 | 17:02 | reagovat | závadný

    Sladký pórek neladí k sýru a krom tohoto recept nenabízí nic nového.

    1. pippiva   05.02.2012 | 18:47 | reagovat | závadný

      Dle meho nazoru toho cukru tam je mnozstvi jen pro zvyrazneni celkove chuti porku (to opravdu neni zadna novinka) a naopak si myslim, ze ladi velmi dobre k syru s modrou plisni. A davat 5 jen proto, ze se nam neco nelibi.... :-\

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web